Megdöbbentő ötletekkel rukkolt elő a Continental: ilyen lesz a jövő mezőgazdasága

agrarszektor.hu
Valami egészen különlegessel készül a Continental a novemberi hannoveri Agritechnica kiállításra. A Continental ugyanis egy flottába összehangolható robotokból és más okos megoldásokból álló platform fejlesztésén dolgozik, amellyel nagyban megkönnyíthetők és optimalizálhatók lesznek a mezei munkák. Jön az automata szállító, a digitális kamerarendszer, ami 360 fokos látómezőt biztosít a járművek vezetőinek és az intelligens abroncsok

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tervek között szerepel például egy olyan automata szállító, amelyet az aktuálisan elvégzendő munka szerint lehet majd felszerelni szerszámokkal és felszerelésekkel, és képes a munkálatokat emberi jelenlét és felügyelet nélkül is pontosan elvégezni, legyen szó a növények ellenőrzéséről, gyomlálásról vagy vetésről, trágyázásról. A gép a növények növekedését és a talaj állapotát többspektrumú vagy termografikus szenzorokkal figyelné meg, a földeken pedig kamerákkal, radarral és lézer alapú távérzékeléssel megtámogatva közlekedne és navigálná magát.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Hogy az eszközöket és a járműveket összekösse, a Continental telematikus hardverrel fogja felszerelni az eszközeit, amelyek így kompatibilisek lesznek az új 5G-s kommunikációs technológiával. Így a gépek távolról is hozzáférhetőek, programozhatóak és irányíthatóak lesznek.

A Continental az Agritechnica kiállításon fogja bemutatni az intelligens ProViu 360 környezetérzékelő rendszer második generációját is, ami egy olyan digitális kamerarendszer, amely a járművek vezetőinek 360 fokos látómezőt biztosít, amelyet nagy felbontásban egy érintőképernyőn fog megjeleníteni. A rendszert a Continental 2020-ban fogja megjelentetni. A fejlesztés egy későbbi fázisában a ProViu 360 intelligens rendszerré fog válni, amely képes lesz egyéb hasznos információkat is fogadni és kezelni, mint például a különféle szenzorokból beérkező adatok vagy a keréknyomás állapota. A kamerák által mutatott képre markereket, piktogramokat és írott szöveget is ki lehet majd vetíteni, ami tökéletes kiterjesztett valóság (Augmented Reality - AR) élményt tesz majd lehetővé a járművezetőnek.

A Continental szintén ezen a rendezvényen fogja leleplezni a VF TractorMaster Hybrid névre keresztelt rendszerét. A intelligens abroncsok VF technológiával és szenzorokkal vannak felszerelve, és folyamatosan figyelik a gumik állapotát, mint például a keréknyomást és a hőmérsékletet. Ezeknek az adatoknak az ismeretében csökkenthető az üzemanyagfogyasztás, a kerekek kopása, valamint az állóidő és a karbantartási költségek. Az okos abroncsok mellett a Continental beépített szenzorokkal ellátott gumilánctalpakkal is készül a rendezvényre.

A jövőben nemcsak a gépek külső környezetét, de a belső részeket is érzékelők fogják figyelni. Ezek lehetővé teszik például a kombájnok szállítószalagjainak folyamatos szemmel tartását, ezáltal tovább nő a gépek biztonságossága és megbízhatósága. A szenzorok ugyanis azelőtt jelezhetik a problémák kialakulásának a lehetőségét, hogy azok valóban bekövetkeznének. A Continental a digitális szállítószalagok koncepcióját a Claas-szal közösen fogja tesztelni az Agritechnica során.

A hír eredeti nyelven a Future Farming oldalán olvasható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03