Kijelző a szélvédőn: a Valtra szerint ilyenek lesznek a jövő traktorai

agrarszektor.hu
A Valtra az idei Agritechnica expón mutatta be a végső változatát a SmartGlass névre keresztelt HUD-juknak (Head-up Display - szem elé vetített kijelző). A SmartGlass a traktor szélvédőjének közepére, két rétegelt üvegfelület közé lesz kivetítve, átlátszó megjelenítési technológia alkalmazásával.

A fejlesztés mögötti elv az volt, hogy a traktor vezetője úgy szerezhessen fontos információkat a jármű állapotáról, hogy közben ne kelljen levennie a szemét az aktuális munkáról. A homlokrakodós munkákra fókuszálva a SmartGlass meg tud jeleníteni számos hasznos olyan információt, mint például a billenési szög vagy a rakomány súlya, a traktor általános működése közben pedig a sebességfokozatot, a motor fordulatszámát vagy az aktuális sebességet. A kezelő maga választhatja ki, milyen adatok legyenek láthatóak a kijelzőn, ezeket a SmartTouch 9 incses képátmérőjű érintőkijelzőjén állíthatja be.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Miután bemutatták a koncepciót, a Valtra szakemberei nagyszabású kísérletezésbe fogtak. Azt például a felhasználók visszajelzései alapján derült ki, hogy az elképzelést mindenki értékelte, a HUD elhelyezésén és a megjelenített adatok kiosztásán még dolgozni kell, mondta Sam Hardy, a Valtra termékmenedzsere.

Ezért döntöttünk úgy, hogy több időt szánunk a kijelző kiosztásának újratervezésére, amely így a szélvédő nagyobb felületén fog megjelenni, viszont napos időben sem lesz gond a láthatóságával

 - mondta Sam Hardy. A Valtra a további tesztelések végett hamarosan húsz próbaegységet fog a kiválasztott felhasználók rendelkezésére bocsátani. A SmartGlass technológiával felszerelt termékek sorozatgyártása a tervek szerint a 2020-as év során fog beindulni.

A cikk eredeti nyelven a Farming UK oldalán olvasható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?