Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista

agrarszektor.hu
Közel 9 százalékkal kevesebb traktort vettek a magyar gazdák 2019 novemberében, mint egy évvel korábban, ugyanakkor idén eddig összesen közel 2824 traktor talált gazdára, ami 2018 azonos időszakához képest minimális emelkedést jelent. Ugyanakkor a 2017-es több mint 3100 darabhoz képest, látványosan csökkent az eladott traktorok száma idén. A legkapósabb traktormárka a John Deere, amelyből az év első 11 hónapjában 641-et adtak el, míg tavaly mindössze 573-at. 2018-hoz képest azonban csökkent a New Holland márka népszerűsége, míg a Case, Claas, Fendt és Polaris márkák iránti érdeklődés látványosan nőtt.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

2019 novemberében az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a New Holland, a Solis, a Polaris és a Kubota voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deereből 48-at adtak el novemberben, ami 15 darabbal kevesebb, mint tavaly ugyanekkor, viszont New Holland-ból és Solis-ból jóval többet vásároltak most a gazdák, mint 2018 azonos hónapjában. 2019 első tizenegy hónapjában sokkal kapósabb volt a John Deere márka, mint tavaly ugyanekkor, idén ugyanis 641 kelt el a tavalyi 573-hoz képest. Fendtből idén 163-at vásároltak a gazdák, míg tavaly mindössze 76-ot. A New Holland népszerűsége ugyanakkor látványosan visszaesett, a tavalyi 313-hoz képest ugyanis idén mindössze 228 darabot adtak el novemberig. 

2019 novemberében összesen 214 traktor talált gazdára Magyarországon, ami a tavalyi mennyiséghez képest 8,9 százalékos csökkenést jelent, 2018 novemberében ugyanis 235 traktor kelt el. Októberhez képest nem sokat változott a vásárlási kedv, akkor ugyanis 215 traktor kelt el, ami a tavaly októberi 245 darabhoz képest viszont látványos csökkenést jelent. 2019-ben eddig összesen 2824 traktort adtak el Magyarországon, ami a 2018-as 2760-hoz képest minimális emelkedést, ugyanakkor a 2017-es 3155-höz képest drasztikus csökkenést jelent. 

Címlapkép forrása: Getty Images

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?