Soha nem látott gépárverés jön Magyarországon: itt rengeteget spórolhatnak a gazdák

agrarszektor.hu
A mezőgazdasági gépek piaca nagy pezsgést mutat, az utóbbi időszakban különösen a használt eszközök iránti kereslet nőtt meg. Ilyen téren bővíti az agrárszakemberek lehetőségeit az Intergavel Kft., amely február 18-án élő gépárverést tart a Somogy megyei Kéthelyen, idővel pedig országos rendezvénysorozatot szervezne.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Az éves traktoreladásoknak már 2018-ban is a 47%-át a használt gépek tették ki, amelyek az eddig ismertté vált adatok alapján tavaly át is vehették a vezetést az új eszközöktől - írja közleményében az Intergavel Kft. Erre utal legalább is, hogy a NAIK Agrárgazdasági Kutató Intézet friss jelentése szerint 2019 első három negyedévében a lízingcégeknél 33%-kal bővült a használt mezőgépekre igénybe vett finanszírozás, míg az újak esetén mindössze 4,5%-os emelkedést regisztráltak.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A használt eszközök piacának felfutása is annak a jele, hogy a magyar gazdák a fejlesztési beruházásaik során a valós szükségleteiket helyezik előtérbe. Márpedig sokszor a néhány évvel korábban gyártott, kedvező áron beszerezhető gépek jelenthetik az ideális megoldást, hiszen ezek már kellően nagy teljesítményűek, miközben mostanra kiállták az idő próbáját, ráadásul könnyebb őket karbantartani.

Úgy vettük észre, hogy a gazdák szeretik saját szemükkel látni, mit kínálnak nekik, ezért élő gépárverést szervezünk nekik

- indokolta Kocsis Csaba, az Intergavel Kft. ügyvezetője, hogy a döntően online aukciókkal foglalkozó cég miért hívja az érdeklődőket február 18-ára a Somogy megyei Kéthelyen fekvő exkluzív borbirtokra, ahol személyesen licitálhatnak a Hubertus Bt. csaknem 70 kiváló állapotú, rendszeresen szervizelt tételére. A cég nem egyszeri alkalomban gondolkozik szeretnének idővel számos hasonló eseményt is lebonyolítani a téli időszakban, hogy a gazdálkodók az ország minden pontján megtapasztalhassák az élő aukciók izgalmát, pezsgését, és a kereskedők közbeiktatásával zajló adás-vételekhez képest átláthatóbb módon juthassanak korszerű, megbízható eszközökhöz.

"Sok iparágban azt látjuk, hogy ha egy multinacionális cég árverésre bocsát egy speciális berendezést, azt gyakorlatilag csak egy másik nagyvállalatnak van esélye megszerezni. A mezőgazdaság más. Ez egy hatalmas, dinamikusan bővülő piac, tele rengeteg kis- és közepes szereplővel, így minden jól működő gépre van igény. Folyamatos az eszközök áramlása a szektoron belül, ezáltal mindent a lehető legtovább lehet eredményesen használni, ami környezettudatossági szempontból is fontos" - világított rá Kocsis Csaba arra, miért helyeznek a jövőben még nagyobb hangsúlyt az élő mezőgazdasági aukciókra.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. alkalommal az idei év végén
Budapest Economic Forum 2022
Jön a legjelentősebb hazai makrogazdasági konferencia
Portfolio Future of Finance 2022
Új konferencia a teljes magyar pénzügyi szektor számára
EZT OLVASTAD MÁR?