Jön a mezőgazdasági drónok új generációja: magasra tette a lécet a nagy kínai gyártó

Jön a mezőgazdasági drónok új generációja: magasra tette a lécet a nagy kínai gyártó

Piacra dobta a DJI az AGRAS T20 névre keresztelt okos permetező drónját. A gyártó a gépet úgy alkotta meg, hogy az a legnehezebb környezetben is képes legyen dolgozni. A drón egyebek mellett automatikus repüléstervezésre és terepérzékelésre alkalmas radarokkal lett felszerelve, meghosszabbították a repülési idejét, megnövelték a teherbíró kapacitását és egyéb hasznos funkciókkal is ellátták.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A DJI AGRAS T20 legfeljebb 20 kilogramm hasznos tömeget tud szállítani. A gyártó szerint a kijuttató fúvókákat elhelyezkedését úgy oldották meg, hogy 20%-os javulást értek el vele a cseppméretek egységesítése terén. A drón az elmondások szerint 7 méter széles sávban képes permetezni, írta meg a Future Farming.

December 3-án rendezi a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely idén egész napos, közel 10 órányi szakmai programot kínál online módon. Az eseményen két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg témával várjuk a résztvevőket. Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük lesz online élőben követni az egész napos konferenciát, szavazni tudnak, illetve lehetőségük lesz networkingre és kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

Az AGRAS T20 8 fúvókával és hozzájuk tartozó nagy teljesítményű pumpákkal, amelyek akár percenként 6 liternyi folyékony növényvédő szert tudnak kijuttatni. Az új tervezésű négycsatornás elektromágneses áramlásmérő a négy szállító tömlőt tud egyenként figyelni és kontrollálni, ezáltal biztosítva minden fúvókánál a hatékony kijuttatást.

Az új permetező drónt a DJI a minden irányba érzékelő digitális radarrendszerrel (Omnidirectional Digital Radar system) szerelte fel, amelynek segítségével a drón érzékeli a horizontális irányokból felmerülő akadályokat. Miközben a különféle terepek fölött átrepül, az AGRAS T20-as automatikusan megkerüli az elé kerülő tereptárgyat. A radarrendszernek köszönhetően a drón a nehezebb környezetekhez is képes alkalmazkodni. A gép por- és vízálló, IP67-es besorolású, és az sem zavarja, ha tisztításkor ráfröccsen a víz.

A beépített RTK rendszer centiméter szintű pozicionálást tesz lehetővé, valamint a térképen a kitüntetett pontok hasonló pontosságú rögzítését. A drónon emellett helyt kap egy valós idejű képrögzítést lehetővé tevő FPV kamera és két fényszóró is, amellyel a felhasználók még gyengébb látási viszonyok esetén is használható képeket készíthetnek a drón által látottakról.

A DJI szerint a moduláris tervezésnek köszönhetően az AGRAS T20-as pillanatok alatt összeállítható, de ugyanennyi idő kell az összecsukásához is. A permetlétartály és az akkumulátor cserélhető, ami tovább csökkenti az állásidőt.

A gyártó elmondta, hogy az új, progamozható DJI AGRAS Smart Controller 2.0-nak, valamint a DJI AGRAS mobilos alkalmazásnak köszönhetően a felhasználói felület zökkenőmentesen és könnyedén kezelhető. Emellett az okos kontrollerhez jár egy 5,5 col (13,97 centiméter) képátmérőjű kijelző is, amely akkor is tökéletesen látható, ha közvetlenül éri a napfény. A DJI elmondta, hogy a kontrollerhez tartozik egy külső akkumulátor csomag is, amellyel kétszer olyan hosszú ideig üzemképes, mint más távirányítók.

A DJI elmondta azt is, hogy a drón tervezése során külön tekintettel voltak arra, hogy a gép képesek legyen a növények egészségének megfigyelésére és különféle kezelési eljárások megalkotására. A P4 Multispectral érzékelőt használva a drón kezelői közelebbről is megvizsgálhatják a célterületeket, és multispektrális táblázatokat készíthetnek róluk, amelyek alapján megtervezhetik a növénytermesztés és a növényvédelem lépéseit.

A drón emellett 3D-s repülési útvonaltervezővel (3D Flight Route Planning) is rendelkezik, amelynek segítségével könnyedén navigálja át magát a nehezebb terepeken is. A Phantom 4 RTK rendszernek köszönhetően a drón kezelői letapogathatják és térképre vihetik a kijelölt célterületeket, ami sokkal könnyebbé teszi a földeken található furcsaságok azonosítását. Az Orchard mode 3.0 alkalmazásával a drón automatikusan frissíti a repülési útvonalát, és miután letapogatta az egyes fákat, azok alakjait azonnal felviszi a térképére. Ezután a drón kezelője hatékony permetezést eszközölhet a növények alakjának ismeretében.

(Címlapkép forrása: DJI)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?