Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista

agrarszektor.hu
2021 januárjában a magyar gazdák közel ugyanannyi traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2019 első hónapjához képest ugyanakkor mintegy 10 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka januárban a John Deere volt, amelyből 30-at adtak el a hónapban, a második helyen a New Holland végzett, amelyből 19 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Fendt, negyedik a Solis, ötödik pedig a Case volt az év első hónapjában.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

2021 januárjában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a New Holland, a Fendt, a Solis és a Case voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 30-at adtak el januárban, ami 9-cel több, mint egy évvel korábban, míg New Hollandból 19 darab, 3-mal kevesebb talált gazdára. Fendt-ből 7-tel kevesebbet, 16 darabot vásároltak most a gazdák, míg Solis-ból és Case-ből kétszer több traktort értékesítettek most januárban, mint 2020-ban. Érdekesség, hogy 2021 első hónapját tekintve, a Massey Ferguson és a Zoomlion márkák is hatalmas népszerűségnek örvendtek a gazdák körében. 

2021 januárjában összesen 193 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest eggyel kevesebb darabot jelent, 2020 januárjában ugyanis 194 traktor kelt el. 2018-hoz képest ugyanakkor jelentősen nőtt az eladások száma 2021 első hónapjában, hiszen akkor 175 traktort adtak el. 2020 decemberéhez képest jelentősen csökkent a vásárlási kedv, hiszen akkor 328 darabot értékesítettek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. szeptember 27. 11:03