Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista

agrarszektor.hu
2021 júniusában a magyar gazdák közel 15 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2019 hatodik hónapjához képest pedig mintegy 8 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka júniusban a John Deere volt, amelyből 46-ot adtak el a hónapban, a második helyen pedig a Claas végzett, amelyből 33 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Solis, negyedik a Fendt, ötödik pedig a New Holland volt az év hatodik hónapjában.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

2021 júniusában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a Claas, a Solis, a Fendt és a New Holland voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 46-ot adtak el júniusban, ami 42-vel kevesebb, mint egy évvel korábban, míg Claas-ból 33 darab, 6-tal kevesebb talált gazdára. Solis-ból 14-gyel többet, 21 darabot vásároltak most a gazdák, Fendt-ből 16-ot, 1 darabbal többet, New Holland-ból pedig 13-at, 17-tel kevesebb traktort értékesítettek most júniusban, mint 2020-ban. Jól látszik tehát, hogy az év hatodik hónapjában szinte minden márkából jóval kevesebb kelt el, mint egy évvel korábban, ugyanakkor a TGB és a JCB jóval népszerűbbek voltak most júniusban 2020 azonos időszakához képest.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

2021 júniusában összesen 268 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 14,9 százalékkal kevesebbet jelent, 2020 júniusában ugyanis 315 traktor kelt el. 2019-hez képest szintén csökkent az eladott traktorok száma, akkor 292 darabot értékesítettek, 8,2 százalékkal többet, mint most. 2021-ben eddig 1633 traktor talált gazdára, a tavalyi év első hat hónapjában azonban 1571 darab, ami 3,9 százalékkal kevesebb eladott gépet jelent.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?