Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista

agrarszektor.hu
2021 júniusában a magyar gazdák közel 15 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2019 hatodik hónapjához képest pedig mintegy 8 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka júniusban a John Deere volt, amelyből 46-ot adtak el a hónapban, a második helyen pedig a Claas végzett, amelyből 33 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Solis, negyedik a Fendt, ötödik pedig a New Holland volt az év hatodik hónapjában.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2021 júniusában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a Claas, a Solis, a Fendt és a New Holland voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 46-ot adtak el júniusban, ami 42-vel kevesebb, mint egy évvel korábban, míg Claas-ból 33 darab, 6-tal kevesebb talált gazdára. Solis-ból 14-gyel többet, 21 darabot vásároltak most a gazdák, Fendt-ből 16-ot, 1 darabbal többet, New Holland-ból pedig 13-at, 17-tel kevesebb traktort értékesítettek most júniusban, mint 2020-ban. Jól látszik tehát, hogy az év hatodik hónapjában szinte minden márkából jóval kevesebb kelt el, mint egy évvel korábban, ugyanakkor a TGB és a JCB jóval népszerűbbek voltak most júniusban 2020 azonos időszakához képest.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

2021 júniusában összesen 268 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 14,9 százalékkal kevesebbet jelent, 2020 júniusában ugyanis 315 traktor kelt el. 2019-hez képest szintén csökkent az eladott traktorok száma, akkor 292 darabot értékesítettek, 8,2 százalékkal többet, mint most. 2021-ben eddig 1633 traktor talált gazdára, a tavalyi év első hat hónapjában azonban 1571 darab, ami 3,9 százalékkal kevesebb eladott gépet jelent.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 16. 06:01