Gigaberuházás Törökszentmiklóson: itt a nagy mezőgépgyártó milliárdos fejlesztése

Gigaberuházás Törökszentmiklóson: itt a nagy mezőgépgyártó milliárdos fejlesztése

agrarszektor.hu
Befejeződött az ország egyik legnagyobb, mezőgazdasági gépek gyártásával és fejlesztésével foglalkozó vállalata, a CLAAS Hungária Kft. 2020-ban elindított, 3,4 millió euró értékű fejlesztési projektje. A saját forrásból megvalósult fejlesztéseket a vállalat 25 éves jubileumi évének kezdete alkalmából adták át Törökszentmiklóson, és a projekt keretében átstrukturálták és optimalizálták a teljes termelést. A CLAAS Hungária Kft. a 25 év alatt eddig több mint 100.000 vágóasztalt gyártott, közel 800 munkavállalót foglalkoztat és jelentős szerepe van a régió fejlődésében. Az üzemben a gyártás mellett magas szintű kutatás-fejlesztés is zajlik, a vállalat a Csoport vágóasztal kompetencia központja.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A CLAAS Hungária Kft. 1997-ben kezdte meg működését: 350 dolgozóval, 8 hektár területen indult el a dobos fűkaszák, majd egy évvel később a Dominátor kombájnok vágóasztalainak gyártása - írja közleményében a CLAAS Hungária Kft. 2003-tól már kizárólag itt készül a cégcsoport valamennyi vágóasztala: 11 típus, évente átlagosan 5.000 darab. A ma 14 hektár területen működő gyáregység a kombájn-vágóasztalok és vágóasztal-szállítókocsik kompetencia-központja, amely a világ vezető mezőgazdasági gépgyártójának termékeit gyártja. 2021-ben pedig elkészült az üzemben a 100.000. vágóasztal, egy CONVIO modell. A CLAAS Hungária Kft. éves nettó árbevétele a 25 év alatt több mint 12 szeresére nőtt, cégcsoporton belül a második legnagyobb üzem, utolsó lezárt évében közel 48 milliárd forint árbevétellel. Az előző, 2021-es üzleti évének zárása még folyamatban van, viszont további jelentős növekedést prognosztizálnak.

A vállalat az elmúlt 25 évben a régió egyik legnagyobb munkáltatójaként a térség fejlődésében is kiemelkedő szerepet vállalt. A műszaki és infrastrukturális igényeknek megfelelően kialakított Tanműhelyben a megyében egyedülálló nagyságú tanulólétszámmal folyik duális szakképzés szakmunkás tanulók részére, akik közül többen is a vállalatnál helyezkednek el és folytatják szakmai tudásuk bővítését.

Forrás: CLAAS Hungária Kft.

Tovább épül a jövő Törökszentmiklóson

A Fit4Future projekt az Ipar 4.0 jegyében negyedévszázad tapasztalatát egyesíti a legújabb technológiákkal és a digitális átalakulás alappillére a vállalatnál. A 3,4 millió euró értékű, saját forrásból megvalósult beruházás keretében a jövő kihívásainak megfelelően átstrukturálták a teljes termelést, optimalizálták többek között a logisztikai folyamatokat és új technológiákat vezettek be a gyártósorokon, valamint kiépült a kapcsolódó infrastruktúra. A projekt eredményeként hatékonyabb és ergonomikusabb munkahelyek jöttek létre és egyszerűsödtek a logisztikai folyamatok. A gyorsabb, pontosabb, biztonságosabb és tervezhetőbb gyártási módszer pedig jelentősen megkönnyíti a munkavégzést az érintett szerelősorokon. A fejlesztések az Ipar 4.0 kritériumainak megfelelően a kényelmi funkciók mellett hozzájárulnak a termelékenység növeléséhez, a hatékonyabb tervezéshez és a termelési kockázatok csökkentéséhez is.

A növekvő élelmiszerigény miatt egyre inkább felértékelődik a mezőgazdaság szerepe és ebben a folyamatban kulcsszerepet kapnak a korunk éghajlati és ágazati kihívásaira választ adó digitális fejlesztések. A Fit4Future projekt azért jött létre, mert a megváltozott vevői elvárások - például a termékek méretbeli növekedése vagy a fenntartható termelési folyamatok - miatt újabb és újabb termékekre van szükség, amelyek gyártása innovatív technológiákat igényel. A mostanra megvalósuló beruházásaink új távlatok nyitnak számunkra, segítségükkel megőrizhetjük vezető szerepünket, felkészülhetünk a jövő kihívásaira és egy fenntartható, adatalapú, digitális mezőgazdaságra

 - mondta Andreas Szakácsi a CLAAS Hungária Kft. ügyvezető igazgatója ünnepi beszédében.

A CLAAS Hungária Kft.-nél az elkövetkezendő években is folytatják a digitális fejlesztéseket: például felkészítik a gyártósorokat az akár 15 méter széles vágóasztalok gyártására. A vállalat kiemelt célja, hogy minden vágóasztalt, beleértve kukorica adaptert, szója betakarító fejet továbbra is itt tervezzenek és gyártsanak a jövőben. Ennek köszönhetően a törökszentmiklósi gyár a vezetője az egyik - CLAAS gyárakból létrehozott - hálózatnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02