Megjöttek a friss számok: úgy veszik ezt a traktort a magyar gazdák, mint a cukrot

agrarszektor.hu
2022 augusztusában a magyar gazdák 75,4 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 nyolcadik hónapjához képest pedig 122,2 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka augusztusban a John Deere volt, amelyből 60-at adtak el a hónapban, a második helyen pedig a Solis végzett, amelyből 38 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a New Holland, a negyedik a Massey Ferguson, az ötödik pedig a Fendt volt az év nyolcadik hónapjában.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

2022 augusztusában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a Solis, a New Holland, a Massey Ferguson és a Fendt voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 60-at adtak el augusztusban, ami 2-vel kevesebb, mint egy évvel korábban, míg Solis-ból 38 darab, 26-tal több talált gazdára. New Holland-ból 7-tel többet, 35 darabot vásároltak most a gazdák, Massey Ferguson-ból 28-at, 21-gyel többet, Fendt-ből pedig 25-öt, 18-cal több traktort értékesítettek 2022 augusztusában, mint 2021 azonos időszakában. Az eladási lista első tíz helyén többek között olyan márkák szerepelnek még, mint a Case, a Claas, de 11. volt a Polaris, 13. pedig a Steyr.

2022 augusztusában összesen 400 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 75,4 százalékkal többet jelent, 2021 augusztusában ugyanis "mindössze" 228 traktor kelt el. 2020-hoz képest szintén nőtt az eladott traktorok száma, akkor 180 darabot értékesítettek, 122,2 (!) százalékkal kevesebbet, mint most. 2022-ben eddig 3285 traktor talált gazdára összesen, a tavalyi év első nyolc hónapjában azonban "csak" 2072 darab, ami 58,5 százalékkal kevesebb eladott gépet jelent. A 2022-es évről eddig tehát elmondható, hogy 2021-hez képest durván felpörgött és dübörög a géppiac, illetve a vásárlási kedv, kérdés azonban, hogy meddig tart majd ez a trend, illetve lendület.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?