Ezt a traktort veszi most rengeteg magyar: őrület, mennyit adnak el belőle

Ezt a traktort veszi most rengeteg magyar: őrület, mennyit adnak el belőle

agrarszektor.hu
2022 novemberében a magyar gazdák 29,2 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 tizenegyedik hónapjához képest pedig 33,7 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka novemberben a John Deere volt, amelyből pontosan 92-t adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 44 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Solis, a negyedik a Fendt, az ötödik pedig a Claas volt az év tizenegyedik hónapjában.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2022 novemberében az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a New Holland, a Solis, a Fendt és a Claas voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 92-t adtak el novemberben, ami 47-tel több, mint egy évvel korábban, míg New Holland-ból 44 darab, 25-tel több talált gazdára. Solis-ból 12-vel többet, 33 darabot vásároltak most a gazdák, Fendt-ből 21-et, 19-cel többet, Claas-ból pedig 17-et, 5-tel több traktort értékesítettek 2022 novemberében, mint 2021 azonos időszakában. Az eladási lista első tíz helyén többek között olyan márkák szerepelnek még, mint a Massey Ferguson, de 14. volt például Case, 15. pedig a Steyr.

Ha az egész eddigi 2022-es évet nézzük, a John Deere toronymagasan vezeti a hazai eladási listát, összesen 867 darab talált gazdára a tizenegy hónap alatt, 254-gyel több, mint 2021-ben. Második helyen a New Holland áll 405 darabbal, harmadik pedig a Solis 403-mal. Negyedik a Claas, ötödik a Fendt, hatodik a Massey Ferguson, hetedik pedig a Case, ha a 2022-es év eddig eltelt időszakát nézzük.

2022 novemberében összesen 345 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 29,2 százalékkal többet jelent, 2021 novemberében ugyanis 267 traktor kelt el. 2020-hoz képest szintén nőtt az eladott traktorok száma, akkor 258 darabot értékesítettek, 33,7 százalékkal kevesebbet, mint most. 2022-ben eddig 4206 traktor talált gazdára összesen, a tavalyi év első tizenegy hónapjában azonban "csak" 2966 darab, ami 41,8 százalékkal kevesebb eladott gépet jelent. A 2022-es évről eddig tehát elmondható, hogy 2021-hez képest durván felpörgött és dübörög a géppiac, illetve a vásárlási kedv, jól látszik azonban az is, hogy szeptember óta folyamatosan csökken az eladott gépek száma Magyarországon.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?