Ezt a traktort veszi most rengeteg magyar: elképesztő, mennyit adnak el belőle

Ezt a traktort veszi most rengeteg magyar: elképesztő, mennyit adnak el belőle

agrarszektor.hu
2023 márciusában a magyar gazdák 8,8 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 harmadik hónapjához képest azonban 21,4 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka márciusban a John Deere volt, amelyből 94-et adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 64 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Claas, a negyedik a Solis, az ötödik pedig a Fendt volt az év harmadik hónapjában.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2023 márciusában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a New Holland, a Claas, a Solis és a Fendt voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 94-et adtak el márciusban, ami 7-tel több, mint egy évvel korábban, míg New Holland-ból 64 darab, mindössze 33-mal több talált gazdára. Claas-ból 42-vel többet, 57 darabot vásároltak most a gazdák, Solis-ból 31-et, 14-gyel kevesebbet, Fendt-ből pedig 29-et, 6-tal több traktort értékesítettek 2023 márciusában, mint 2022 azonos időszakában. Az eladási lista első tíz helyén többek között olyan márkák szerepelnek még, mint a Case, a Kubota, a Massey Ferguson, a Steyr, de 11. helyre befutott a Deutz-Fahr is.

2023 márciusában összesen 431 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 8,8 százalékkal jelent többet, 2022 márciusában ugyanis 396 traktor kelt el. 2021-hez képest viszont megnőtt az eladott traktorok száma, akkor mindössze 355 darabot értékesítettek, 21,4 százalékkal kevesebbet, mint most. 2023-ban eddig összesen 1022 traktort adtak el Magyarországon, ami 2022 első három hónapjához képest mindössze 4,8 százalékos növekedést jelent, akkor ugyanis 975-öt értékesítettek. 2021-hez képest azonban jelentős kiugrás figyelhető meg, akkor csupán 788 traktor kelt el az említett időszakban, ami 29,7 százalékkal jelent kevesebbet.

A 2023-as évről tehát elmondható, hogy 2022 első három hónapjához képest csak néhány százalékkal több gépet adtak el eddig hazánkban, egyelőre tehát csendes a piac, ugyanakkor 2021-hez képest tavaly is és idén is jobban pörögnek az eladások. A számokból jól látszik, hogy míg idén januárban 276 traktor talált gazdára Magyarországon, februárban 315, márciusban pedig - ahogy fentebb is említettük - 431 darab. Tartogathat tehát még meglepetéseket a 2023-as év az eladott gépek számát tekintve hazánkban.

Címlapkép forrása: MTI/Rosta Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?