Ezt a traktort veszi most rengeteg magyar: hihetetlen, mennyit adnak el belőle

Ezt a traktort veszi most rengeteg magyar: hihetetlen, mennyit adnak el belőle

agrarszektor.hu
2023 áprilisában a magyar gazdák 28,7 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 negyedik hónapjához képest pedig 2 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka áprilisban a Claas volt, amelyből 57-et adtak el a hónapban, a második helyen a John Deere végzett, amelyből 56 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Fendt, a negyedik a New Holland, az ötödik pedig a Case volt az év negyedik hónapjában.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2023 áprilisában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a Claas, a John Deere, a Fendt, a New Holland és a Case voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. Hosszú idő után most először csúszott le az első helyről a John Deere, és habár mindössze egy darabbal adtak el kevesebbet belőle, mint az élen végzett Claas-ból, ez a fordulat akkor is meglepőnek tekinthető. Claas-ból 57-et adtak el áprilisban, ami 29-cel több, mint egy évvel korábban, míg John Deere-ből 56 darab, 26-tal kevesebb talált gazdára. Fendt-ből pontosan ugyanannyit vásároltak most a gazdák, mint egy évvel ezelőtt, New Holland-ból 25-öt, 6-tal kevesebbet, Case-ből pedig 18-at, 11-gyel kevesebbet értékesítettek 2023 áprilisában, mint 2022 azonos időszakában. Az eladási lista első tíz helyén többek között olyan márkák szerepelnek még, mint a Solis, a Massey Ferguson, de 11. helyre befutott a Deutz-Fahr, a 12-re pedig a Steyr is.

2023 áprilisában összesen 293 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 28,7 százalékkal jelent kevesebbet, 2022 áprilisában ugyanis 411 traktor kelt el. 2021-hez képest szintén csökkent az eladott traktorok száma, akkor 299 darabot értékesítettek, 2 százalékkal többet, mint most. 2023-ban eddig összesen 1299 traktort adtak el Magyarországon, ami 2022 első négy hónapjához képest 5 százalékos csökkenést jelent, akkor ugyanis 1367-et értékesítettek. 2021-hez képest azonban egy kisebb kiugrás figyelhető meg, akkor csupán 1073 traktor kelt el az említett időszakban, ami 21,1 százalékkal jelent kevesebbet.

A 2023-as évről tehát elmondható, hogy elég hullámzó a géppiac az eladásokat tekintve. Míg az év első három hónapjában, ha csak néhány százalékkal is, de több gépet adtak el, mint 2022 azonos időszakában, addig áprilisban látványosan csökkent az értékesített gépek száma az egy évvel ezelőttihez képest. Habár 2021-hez képest tavaly is és idén is jobban pörögnek az eladások, úgy tűnik most egy kicsit megtorpant a piac. A számokból jól látszik, hogy míg idén januárban 272 traktor talált gazdára Magyarországon, februárban 313, márciusban 421, addig áprilisban - ahogy fentebb is említettük - mindössze 293 darab. Tartogathat tehát még meglepetéseket a 2023-as év az eladott gépek számát tekintve hazánkban.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 18. 06:03