Ez talán a legkülönösebb traktor a világon: ettől mindenkinek leesik az álla

Ez talán a legkülönösebb traktor a világon: ettől mindenkinek leesik az álla

agrarszektor.hu
Korábban elképzelhetetlennek hitt gépet, egy traktor és egy versenyautó szerelemgyerekét alkotta meg a Minsk Tractor Works (MTZ). A fehérorosz gépgyártó által létrehozott csúnyácska, de érdekes gép egyébként egy hivatalos prototípus, amelynek a legtöbb alkatrésze létező modellekből származik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Elsőre azt hihetnénk, hogy kevés közös van a traktorokban és a F1-es versenyautókban, de jobban belegondolva azért találhatók ilyen pontok. Hasonlóság például, hogy mindkettőbe belerakják a világ minden teljesítményét, mindkettőnél folyamatosan fejlesztik, korszerűsítik a meghajtást, és hogy mindkettő a géptesten kívül hordja az első kerekeket - olvasható a Totalcar oldalán. Ez ihlethette meg a Belarus traktorokról ismert MTZ fehérorosz mezőgazdasági gépgyártót, amely egy meglehetősen zavarbaejtő, de aztán annál izgalmasabbnak tűnő traktor-versenyautó hibridet rakott össze. Az MTZ 50 Formula-1 névre keresztelt jármű egy hivatalos prototípus, az alkatrészek legnagyobb része a gyártó egy kereskedelmi forgalomban is kapható típusából, az MTZ 30-asból érkezett.

A lapos test, a hosszú orr és a kaszni egész kialakítása az F1-es versenyautókat idézi, az összkép azonban a a traktorokra jellemző dupla hátsó kerekekkel, magasra nyúló kipufogókkal és az óriási szárnyakkal lett tökéletes. Az MTZ szakembereinek így sikerült megtalálnia az egyensúlyt a traktorok és a versenyautók között. Az alkotás egyébként nem újdonság, több éve mutatták be először. Bár igazából nyilvánvalóan nem versenyzésre szánt eszközről, sokkal inkább egy jó poénról van szó, azért sokan kíváncsiak lennének arra, ahogy egy profi pilóta végigmegy egy híres versenypályán ezzel a furcsa szörnnyel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 21. 05:58