A németek nem viccelnek, hamarosan ilyen gépek lephetik el a földeket

A németek nem viccelnek, hamarosan ilyen gépek lephetik el a földeket

agrarszektor.hu
Új elektromos traktorral rukkolt elő egy német start-up. A Tadus nevű vállalkozás az Agritechnica kiállításon mutatja be lítium-ion akkumulátorral és 160 lóerős maximális teljesítménnyel rendelkező új gépét.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A német Tadus vállalat új elektromos traktort fejlesztett ki. A traktor 130 kWh-s lítium-ion akkumulátorral van felszerelve, névleges teljesítménye 110 lóerő, a csúcsteljesítmény pedig eléri a 160 lóerőt is - olvasható a Future Farming oldalán. Az új traktor súlya 5 tonna, és mivel két villanymotor is hajtja a tengelyeket, így a jármű maximális sebessége eléri a 40 kilométer/órát. A traktor fokozatmentes mellékhajtással (PTO) van felszerelve, és opcionálisan első mellékhajtás is rendelhető hozzá. A Tadus, közleménye szerint, hibrid megoldásokon is dolgozik, például elektromos és üzemanyagcellás technológiákon.

A traktor 400 voltos, háromfázisú csatlakozással vagy gyorstöltő állomáson keresztül tölthető. Az akkumulátor várhatóan elég nagy lesz ahhoz, hogy a gép négy órán át kaszáljon, vagy hat órán át gereblyézzen folyamatosan. A regeneratív fékezés energiát termel, amely visszakerül az akkumulátorba. Az akkumulátornál a gyors cserére is gondoltak, így a jármű egy hosszú munkanapot is teljesen feltöltött akkumulátorral fejezhet be. Amikor nincs használatban, az akkumulátor puffertárolóként is működhet.

Szép, szép, de még nem tudni, mennyibe kerül

A Tadus még nem határozta meg az új elektromos traktora árát, de az várhatóan drágább lesz, mint egy hagyományos dízel traktor. A gyártó szerint a traktor az alacsonyabb üzemeltetési költségek miatt várhatóan gyorsabban megtérül: a várható megtérülési idő két-négy év. Az új elektromos traktor először a hannoveri Agritechnica kiállításon lesz látható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?