A japánok nem viccelnek: hamarosan ilyen gépek lephetik el a földeket

A japánok nem viccelnek: hamarosan ilyen gépek lephetik el a földeket

agrarszektor.hu
A Yanmar AG bemutatta új koncepcióját, az e-X1-et. Ez egy elektromos kompakt mezőgazdasági robot, amelyet arra terveztek, hogy élen járjon a károsanyag-kibocsátásmentes gazdálkodásban. A vállalat 2025-re tervezi a koncepció piaci monitoringjának megkezdését.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Yanmar AG célja, hogy fenntarthatóbbá és környezetbarátabbá tegye a mezőgazdaságot. Az e-X1 névre keresztelt elektromos mezőgazdasági gép nemcsak a károsanyag-kibocsátást csökkentené, hanem a csendesebb és a környezetbarátabb működést is kínálna - írta meg a Future Farming. Ez vállalat szerint jobb munkakörülményeket ígér a gazdálkodók számára, különösen az éjszakai munkák, a külterületi gazdálkodás és az üvegházi feladatok során. A vállalat 2025-re tervezi a koncepció piaci monitoringjának megkezdését.

Jelenleg a koncepció mezőgazdasági gépet távirányítással működtetjük, de ezt továbbfejlesztjük azzal a céllal, hogy autonóm vezérlőrendszerrel szereljük fel

- nyilatkozta Paul Bartels, a Yanmar képviselője.

Főbb műszaki szempontok

  • Sokoldalú képességek: A tervek szerint az e-X1 a különböző munkagépek, köztük elöl és hátul forgó talajmarók és fűkaszák befogadására is képes lesz, lehetővé téve a feladatok széles körét, például a gyomirtást, a hóeltakarítást és a talajművelést.
  • Továbbfejlesztett terepkezelés: A kerekek helyett lánctalpakkal ellátott gép stabil működést biztosít lejtőkön és egyenetlen terepen.
  • Kezelői biztonság: A vezetőülés hiánya távvezérléssel biztosítja a kezelő biztonságát a mezőgazdasági feladatok során. Az autonóm vezetési funkciókat is fontolóra veszik.

A munka még nem ért véget

Paul Bartels beszélt arról is, hogy mivel ez még egy koncepciómodell, a teljesítmény és az akkumulátor kapacitása nem nyilvános. A terméket azzal a céllal fogják fejleszteni, hogy olyan menetidőt érjenek el, amely továbbra is megfelel a felhasználók munkaidejének. Mint fogalmazott,

az akkumulátor töltési módjáról még nem született döntés. A koncepciómodell teljesen elektromos rendszerrel van felszerelve. A specifikációk még nem kerültek meghatározásra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?