A japánok nem viccelnek: hamarosan ilyen gépek lephetik el a földeket

A japánok nem viccelnek: hamarosan ilyen gépek lephetik el a földeket

agrarszektor.hu
A Yanmar AG bemutatta új koncepcióját, az e-X1-et. Ez egy elektromos kompakt mezőgazdasági robot, amelyet arra terveztek, hogy élen járjon a károsanyag-kibocsátásmentes gazdálkodásban. A vállalat 2025-re tervezi a koncepció piaci monitoringjának megkezdését.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Yanmar AG célja, hogy fenntarthatóbbá és környezetbarátabbá tegye a mezőgazdaságot. Az e-X1 névre keresztelt elektromos mezőgazdasági gép nemcsak a károsanyag-kibocsátást csökkentené, hanem a csendesebb és a környezetbarátabb működést is kínálna - írta meg a Future Farming. Ez vállalat szerint jobb munkakörülményeket ígér a gazdálkodók számára, különösen az éjszakai munkák, a külterületi gazdálkodás és az üvegházi feladatok során. A vállalat 2025-re tervezi a koncepció piaci monitoringjának megkezdését.

Jelenleg a koncepció mezőgazdasági gépet távirányítással működtetjük, de ezt továbbfejlesztjük azzal a céllal, hogy autonóm vezérlőrendszerrel szereljük fel

- nyilatkozta Paul Bartels, a Yanmar képviselője.

Főbb műszaki szempontok

  • Sokoldalú képességek: A tervek szerint az e-X1 a különböző munkagépek, köztük elöl és hátul forgó talajmarók és fűkaszák befogadására is képes lesz, lehetővé téve a feladatok széles körét, például a gyomirtást, a hóeltakarítást és a talajművelést.
  • Továbbfejlesztett terepkezelés: A kerekek helyett lánctalpakkal ellátott gép stabil működést biztosít lejtőkön és egyenetlen terepen.
  • Kezelői biztonság: A vezetőülés hiánya távvezérléssel biztosítja a kezelő biztonságát a mezőgazdasági feladatok során. Az autonóm vezetési funkciókat is fontolóra veszik.

A munka még nem ért véget

Paul Bartels beszélt arról is, hogy mivel ez még egy koncepciómodell, a teljesítmény és az akkumulátor kapacitása nem nyilvános. A terméket azzal a céllal fogják fejleszteni, hogy olyan menetidőt érjenek el, amely továbbra is megfelel a felhasználók munkaidejének. Mint fogalmazott,

az akkumulátor töltési módjáról még nem született döntés. A koncepciómodell teljesen elektromos rendszerrel van felszerelve. A specifikációk még nem kerültek meghatározásra.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 15. 10:01