A japánok nem viccelnek: hamarosan ilyen gépek lephetik el a földeket

A japánok nem viccelnek: hamarosan ilyen gépek lephetik el a földeket

agrarszektor.hu
A Yanmar AG bemutatta új koncepcióját, az e-X1-et. Ez egy elektromos kompakt mezőgazdasági robot, amelyet arra terveztek, hogy élen járjon a károsanyag-kibocsátásmentes gazdálkodásban. A vállalat 2025-re tervezi a koncepció piaci monitoringjának megkezdését.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A Yanmar AG célja, hogy fenntarthatóbbá és környezetbarátabbá tegye a mezőgazdaságot. Az e-X1 névre keresztelt elektromos mezőgazdasági gép nemcsak a károsanyag-kibocsátást csökkentené, hanem a csendesebb és a környezetbarátabb működést is kínálna - írta meg a Future Farming. Ez vállalat szerint jobb munkakörülményeket ígér a gazdálkodók számára, különösen az éjszakai munkák, a külterületi gazdálkodás és az üvegházi feladatok során. A vállalat 2025-re tervezi a koncepció piaci monitoringjának megkezdését.

Jelenleg a koncepció mezőgazdasági gépet távirányítással működtetjük, de ezt továbbfejlesztjük azzal a céllal, hogy autonóm vezérlőrendszerrel szereljük fel

- nyilatkozta Paul Bartels, a Yanmar képviselője.

Főbb műszaki szempontok

  • Sokoldalú képességek: A tervek szerint az e-X1 a különböző munkagépek, köztük elöl és hátul forgó talajmarók és fűkaszák befogadására is képes lesz, lehetővé téve a feladatok széles körét, például a gyomirtást, a hóeltakarítást és a talajművelést.
  • Továbbfejlesztett terepkezelés: A kerekek helyett lánctalpakkal ellátott gép stabil működést biztosít lejtőkön és egyenetlen terepen.
  • Kezelői biztonság: A vezetőülés hiánya távvezérléssel biztosítja a kezelő biztonságát a mezőgazdasági feladatok során. Az autonóm vezetési funkciókat is fontolóra veszik.

A munka még nem ért véget

Paul Bartels beszélt arról is, hogy mivel ez még egy koncepciómodell, a teljesítmény és az akkumulátor kapacitása nem nyilvános. A terméket azzal a céllal fogják fejleszteni, hogy olyan menetidőt érjenek el, amely továbbra is megfelel a felhasználók munkaidejének. Mint fogalmazott,

az akkumulátor töltési módjáról még nem született döntés. A koncepciómodell teljesen elektromos rendszerrel van felszerelve. A specifikációk még nem kerültek meghatározásra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 21. 16:01