Ilyen traktort még biztosan nem láttál: itt a németek nagy dobása

Ilyen traktort még biztosan nem láttál: itt a németek nagy dobása

agrarszektor.hu
A német Arnold NextG új koncepciót vezetne be a traktorokba: a személygépkocsihoz hasonló kormányérzetet. A vállalat szakemberei a kulcsfontosságú járműfunkciók, például a kormányzás, a gázpedál és a fék digitalizálásával gondolák újra a traktorok kormányzását.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Teljesen megújítaná a traktorok kormányzását, ezzel együtt pedig a vezetésélményt egy német vállalkozás. Az Arnold NextG új, szabadalmaztatott Virtual-Shaft technológiájával képes arra, hogy szinkronizálja a kormánykerék helyzetét a kerék kormányzási szögével, virtuális kormányoszlopot hozva létre. Ez a megoldás biztosítja az első tengely és a kormánykerék összehangolását, tükrözve a teherautókban és személygépkocsikban megtalálható funkciókat, beleértve a kormánykerék automatikus visszatérését a 12 órai pozícióba - olvasható a Future Farming oldalán.

A vállalat a Force-Feedback technológia hozzáadásával tovább alakíthatja a vezetési élményt. Ez a megoldás ugyanis valós idejű visszajelzést adna a vezetőnek a változó út- és terepviszonyokról, a tengelyterhelésről és a csatlakoztatott munkagépek oldalirányú erejéről. Ez az adaptív kormányreakció nemcsak az üzembiztonságot növelhet, hanem a vezető kényelmét is. A sebességfüggő kormányerő-elosztás és a változó kormányáttételek integrálása a német cég által kifejlesztett rendszerbe tovább egyszerűsítheti és fokozhatja a vezetési élményt. A vállalat közlése szerint ezek a funkciók a többszörösen redundáns kormányrendszerrel együtt intuitívabbá és kényelmesebbé teszik a vezetést.

Akár joystickkal is lehetne traktorokat vezetni a jövőben

Az Arnold NextG által kifejlesztett joystick az összes vonatkozó biztonsági szabványt betartva egy új korszakot nyit meg a traktorok üzemeltetésében. Megfelelésével a hagyományos kormányoszlop feleslegessé válhat, és a fejlesztés lehetővé teheti a mezőgazdasági gépek kizárólag joystickkal történő üzemeltetését, akár közutakon is. Ez lehetőséget teremt a traktor vezetőfülkéjének újragondolására, a forgatható vezetőüléstől kezdve a személyre szabható, az ülést és a kezelőszerveket egyesítő vezérlőegységig.

A mezőgazdaság, az építőipar és az erdészet ágazataiban a gépek automatizálása kulcsfontosságú a költségek és a hatékonyság miatt. Az emberi kezelést minimálisra csökkentő járművek bevezetése csökkenti az olyan kockázatokat, mint az állásidő, és optimalizálja az üzemeltetési költségeket. Az Arnold NextG drive-by-wire technológiája nemcsak az új mezőgazdasági gépek automatizálását, hanem a meglévő flották korszerűsítését is célozza. Ez a technológia a joystickvezérléstől a teljes autonómiáig számos műveletet támogat, betartva az összes biztonsági szabványt és adott esetben a közúti előírásokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?