2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Hírek - Gépek

A drónok elől nem tudnak elmenekülni az orvvadászok

Drónokat használ az orvvadászok elfogására az angol rendőrség. Az új technológia alkalmazásával egyre több illegális vadászatot derítenek fel.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Egyre több olyan embert ér tetten a rendőrség Angliában, akik illegális falkavadászatokon vesznek részt. Legutóbb egy yorkshire-i szántóföldön lepleztek le nyulakra vadászó elkövetőket, és a felderítésben a frendőrök drónt is bevetettek.

Forrás: fwi.co.uk

Miután jelentősen elszaporodtak az illegális vadászattal kapcsolatos bűncselekmények, a rendőrség a híradások szerint az utóbbi időszakban több rajtaütést is tervezett, amelyek részét képeszték a drónokkal végrehajtott akciók is. A rajtaütésekkel az előállításokon kívül járműveket is lefoglaltak.

Az illegális vadnyúlvadászatokon az orrvadászok vadászkutyákkal üldözik az állatokat. A résztvevők hajtással zavarják fel a nyulakat, majd vadászkutyákkal ejtik el azokat. A vadászok általában fogadásokat is kötnek arra, melyik kutya ér el először egy-egy vadnyulat.


Az angol vadászati törvény ugyanakkor a vadnyúl falkavadászatát tiltja. Az előírások szerint ilyen eseményen tilos részt venni vagy közreműködni, és a tulajdonosok saját földterületüökön sem engedélyezhetnek vadnyúlvadászatokat. A tetten ért, illetve bűncselekményért elítélt személyt 5000 fonttal is sújthatja a bíróság.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu