Axiál Kft.: az agráriumban dolgozók munkája épp olyan fontos, mint az egészségügyiseké

Axiál Kft.: az agráriumban dolgozók munkája épp olyan fontos, mint az egészségügyiseké

agrarszektor.hu
Valóban egyre több gyár áll le Európában, de ezek is működésben tartják az alkatrész-ellátásért felelős részlegeiket. Meghatározó hazai mezőgép-forgalmazónk, az Axiál Kft. hetekkel ezelőtt feltöltötte a raktárait, és működik a mobil szervizszolgálata is - igaz most minden kicsit döcögősebben megy. A műhely is csökkentett üzemmódban dolgozik, a legégetőbb feladatokra koncentrálnak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"Az alkatrészellátás még egy jó darabig biztosított, a szerelés terén pedig a legfontosabb feladatokra koncentrálunk. A vetőgépnek mennie kell" - sommáz Umenhoffer Péter, az Axiál Kft. marketingigazgatója arra a kérdésünkre reagálva, hogy a külföldi gyárbezárások hogyan érintik a hazai kiszolgálást. Magyarország meghatározó mezőgépforgalmazója hetekkel ezelőtt feltöltötte a raktárait. A szakember elismeri, hogy az olasz és francia piacról most akadozik a pótalkatrész-ellátás a gyárbezárások miatt, a németektől azonban, bár egy kicsit lomhábban, de folyamatosan érkezik az áru.

A korábbi megrendelések bent vannak, pótalkatrész és gép is van raktáron, az újabb megrendeléseket viszont kicsit lassabban tudjuk most telesíteni. Ahogy erősödik a járvány, egyre több gyár áll le, de ennek ellenére az alkatrészellátást továbbra is biztosítják "

- nyugtatja a partnereket Umenhoffer Péter, külön megköszönve eddigi higgadtságukat. Arra kér mindenkit, hogy rendeléseit online adja le, és bolti átvételt vagy a kisebb daraboknál MPL futárszolgálatot jelöljön be a teljesítés módjaként. Maga az Axiál jelenleg nem végez kiszállítást.


"A boltokat csak kétnaponta töltjük fel áruval, ezért csak az előzetesen egyeztetett időpontban érdemes jelentkezni a gépért, alkatrészért. Boltjainkba egyszerre két fő léphet be, egymástól távolságot tartva. Kérjük, hogy az összes szükséges adat (pontos típus, alvázszám, motorszám) legyen kéznél az alkatrész gyors beazonosítása érdekében, és kártyával fizessen a vevő."

A szervizműhelyek is csökkentett üzemmódban dolgoznak, csak azokkal a gépekkel foglalkoznak, amelyeknek a működése most elengedhetetlen. "Ez nem a motorfelújítások ideje" - emlékeztet a szakember. Működik az Axiál mobil szervizszolgálata is, de csak indokolt esetben szállnak ki, és itt is együttműködést kérnek a partnerektől: mellőzzék a kontaktust a kollégákkal, ne is állják őket körbe szerelés közben.

"Sokan kérdezték, hogy lesz-e gépbemutató. Ezek április közepéig biztosan elmaradnak. Tovább folytatjuk viszont a mezőgépész-képzést videók, oktatófilmek segtségével" - sorolja Umenhoffer. Végül ismét megköszöni azt a fegyelmezettséget, amivel az agrártársadalom az ellátási lánc zavaraira eddig reagált. Valamint külön köszönetet mond a kollégáinak, akiknek a munkája ugyanolyan fontos, mint az egészségügyben dolgozóké, hiszen az agrárium működése nélkül nincs élelmiszer.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?