Az élelmiszeripar számára is hasznos fémtartályokat fejleszt egy baranyai cég

Az élelmiszeripar számára is hasznos fémtartályokat fejleszt egy baranyai cég

MTI
A világ bármely pontján értékesíthető lesz az a fémtartályok gyártását szolgáló technológia, amelyhez a Mérnök-Tér Kft. a Széchenyi 2020 program keretében több mint 233 millió forint uniós forráshoz jutott. Az új technológiával előállított tartályok az élelmiszeripar számára is hasznosak lesznek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A cég közleménye szerint a projekt összköltsége majdnem 518 millió forint, a vissza nem térítendő támogatás mellett 150 millió forint kölcsönt is igénybe vesznek a megvalósításához. A rugalmas eljárás - mint írták - 79%-kal csökkenti a gyártási költséget, a gyártási idő pedig háromnegyed óráról akár 7 percre is rövidülhet.

A cég a projekt végeztével több mint százféle fémtartály sorozatgyártásával számol, amelyeket többek között az autó- és az élelmiszeripar is hasznosíthat. Alkalmasak lesznek többek között kipufogókba, szélerőművekbe, borászati edényeknek, és lakossági felhasználásra is.

A termékek mellett maga a technológia és a gyártósor is versenyképes lehet a világ bármely pontján - tették hozzá. A Baranya megyei, mindszentgodisai székhelyű Mérnök-Tér Kft. adózott eredménye 2018-ban megközelítette a 18 millió, 2019-ben a 3 millió forintot. Forgalma ezalatt 104 millió forintról majdnem 150 millió forintra nőtt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?