Ez hihetetlen: közel már a szántóföldi növénytermesztés teljes automatizálása

Ez hihetetlen: közel már a szántóföldi növénytermesztés teljes automatizálása

Teljesen zárt levélzetnél is használható irányítással és automata sorvégi fordulással bővült a Raven VSN vizuális irányítási rendszere. A két újítással a dél-dakotai székhelyű, precíziós mezőgazdasági technológiai cég, a Raven Applied Technology újabb lépést tett a teljesen automatizált növénytermesztési megoldások felé.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Raven Applied Technology a Sioux Falls-ben található Raven Industries leányvállalata, amely most két új módszerrel is javítja a VSN Visual Guidance System névre keresztelt rendszerét, olvasható a Future Farming oldalán. A cég a precíziós mezőgazdasági technológiák mellett minőségi műanyag fóliákkal és magas légköri ballonokkal és radarrendszerekkel foglalkozik.

Az első fejlesztés egy olyan radaros szenzorrendszert takar, amely lehetővé teszi a gépeknek, hogy biztonságosan navigáljanak a kifejlett levélzetű növények között. A rendszer proaktív megközelítést alkalmaz, amely azt jelenti, hogy nem függ a mechanikai megoldásoktól, és 18 km/h-ig biztonságosan tudja kormányozni és vezetni a gépeket. A Raven szerint a maga nemében és a piacon az első ilyen rendszer majdhogynem centiméteres pontosságra képes a különböző fajtájú és fejlettségi állapotú növények között mozogva is.

A cég a második fejlesztést 2020 őszén fogja bevezetni. Ennek segítségével a Raven szoftvere által irányított gép automatikusan meg fog tudni fordulni, amint azt érzékeli, hogy a megművelt tábla széléhez ért. A technológia jelezni fogja a gép kezelőjének, hogy lassítson, ezen felül pedig el fogja kezdeni a fordulást, és magától megtalálja a következő sorokat. Ebből kifolyólag kevésbé fog kifáradni a gép kezelője, és a véletlenül kihagyott, vagy túlpermetezett sorok problémáját is el lehet felejteni, ahogy a sérült növényekét is.

A VSN teljesen zárt levélzetre vonatkozó mezőgazdasági irányítási rendszere már elérhető a gazdák számára. A termék iránt érdeklődők egy ingyenes demót is kipróbálhatnak, amelyet a gyártó bocsát a kíváncsiak rendelkezésére. Az automata fordulás-támogató újítást csak 2020 őszének egy későbbi pillanatában válnak majd megvásárolhatóvá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03