2021. szeptember 22. szerda Móric

Hírek - Gépek

Ez volt minden idők legnagyobb gépshow-ja

Csaknem 42 ezren keresték fel január 28-31. között az idei budapesti AGROmashEXPO-t, így a rendezvényt minden idők legsikeresebb ilyen jellegű eseményének minősítették a szervezők. Az előzetes adatok szerint a kiállítás ideje alatt több milliárd forintnyi üzlet született.
 
 

A 33. AGROmashEXPO-ra, a vele egy időben rendezett AgrárgépShowra, illetve a Magyar Kert és Szőlészet Pincészet szakkiállításra csaknem 300 kiállító hozta el termékeit, szolgáltatásait. A 36 ezer négyzetméteren (gyakorlatilag a HUNGEXPO tejes területén) megvalósult kiállításon és vásáron számos üzletet kötöttek, a kiállítóktól érkezett előzetes adatok szerint több milliárd forintos nagyságrendben – közölték a szervezők.

A kiállításon jelen voltak a piacvezető márkák, de a kisebb vállalkozások, speciális szolgáltatásokat nyújtó cégek is részt vettek. A forgalmazók mellett a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) tagjai tartottak bemutatót a magyarországi gépgyártás újdonságaiból. A MEGFOSZ tulajdonában lévő AgrárgépShow-n a hazai gépforgalmazók nagy része is megjelent.

Az idei kiállítás különlegessége volt, hogy az érdeklődők működés közben próbálhatták ki a világ egyik legismertebb mezőgazdasági járművét: a Lamborghini traktort több mint hétszázan tesztelték.

A szervezők szerint tovább erősödött a kiállítás regionális jellege, mivel a tavalyinál is több látogató érkezett a határon túlról. A nyitónapon osztották ki a Nemzetközi Termékfejlesztési és Hazai Termékfejlesztési Díjpályázat díjait. A beérkezett 41 pályázatból az idén 14 termék nyert díjat. 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu