2021. január 25. hétfő Pál

Hírek - Gépek

Ezzel a géppel bárhol termelhetünk zöldséget a lakásban: itt a beltéri növénytermesztő

Tegnap kezdődött Las Vegasban a 2020-as CES, ami a világ legnagyobb elektronikai expója, ahol a jövő trendjeitől kezdve a csodás haszontalanságokon át a bejáratott klasszikusokon keresztül a valóban hasznos újdonságokig mindenféle innovatív érdekesség megkaphatja a maga 15 perc hírnevét. Az idei CES egyik legérdekesebb bemutatott terméke minden bizonnyal az LG Electronics beltéri növénytermesztő készüléke lesz.
 
 

A berendezés az egyre népszerűbbé váló városi kertészkedés híveinek kíván alternatívát nyújtani a már untig ismert balkon, körfolyosó vagy tetőterasz helyett. Az új berendezéssel a felhasználók tápanyagokban gazdag és ízletes zöldégeket, friss fűszernövényeket termeszthetnek, mégpedig a saját otthonukban, az év minden szakában, olvasható a 24.hu oldalán. Az innovatív készülék azok számára lesz ideális választás, akik egészségesebb, környezettudatosabb életmódra törekszenek, és tudni szeretnék mi található az élelmiszereikben és azok honnan érkeznek az asztalukra.

Az óriási high-tech hűtőszekrénynek is beillő méretű gép beépíthető lesz, fejlett világítás- és hőmérséklet-szabályozási technológiát, valamint korszerű öntözőrendszert használ majd, de a tartozékok között szerepelni fognak kombinált vetőmagcsomagok és egy mobilos alkalmazás is. Modulrendszerű felépítésének köszönhetően a berendezés a belső terekben is ideális szabadtéri termesztési feltételeket biztosít, például a napszaknak megfelelő hőmérséklet beállításával. A LED-es világítás, a levegőkeringetés és a nedvszívó anyagokra épülő vízgazdálkodási rendszer révén a magvakból gyorsan nevelhetők olyan növények, amik aztán az ételek ízesítéséhez használhatók fel. A rendszer akár 24 kombinált vetőmagcsomag kezelésére is képes, és akár egy négytagú család számára is lehetővé teszi, hogy otthon termesztett növényekkel készítsék el ételeiket.

Kép forrása: LG

A készülék egyik kulcseleme az LG speciális, nem keringetésen alapuló vízellátási technológiája lesz, ami a vetőmagokhoz és a fejlődő növényekhez is mindig a szükséges vízmennyiséget juttatja el. A gyártó állítása szerint ezzel technológiával elkerülhető mind az algásodás, mind a kellemetlen szagok kialakulása, vagyis tiszta és higiénikus környezetben lesznek termeszthetőek a biztonságosan fogyasztható, természetes fűszernövények és levélzöldségek.

A növények fejlődése a mobilos alkalmazás segítségével nyomon követhető lesz, sőt az applikáció hasznos tanácsokkal fogja végigkísérni a termesztési folyamat minden lépését. A géphez tartozó kombinált vetőmagcsomagok a magvak mellett tőzeget és műtrágyát is tartalmaznak majd, így a magok azonnal elültethetők lesznek. A készülék bevezetésekor 20 különböző csomag áll majd a felhasználók rendelkezésére, köztük számos salátaféle, cikória és bazsalikom.

Kép forrása: LG

Arról egyelőre még nincs információ, hogy az LG beltéri növénytermesztő berendezése mikor és milyen áron kerül majd forgalomba. Ez utóbbi azért is nagyon érdekes kérdés, mert a dél-koreai gyártó készülékei általában meglehetősen drágák szoktak lenni, ezért főleg azok engedhetik meg maguknak, akiknek nem okoz nehézséget egy tényleges kert birtoklása és fenntartása sem. Azt még nem lehet tudni, hogy Magyarországon kapható lesz-e majd ez a futurisztikus berendezés.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu