2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Hírek - Gépek

Megkezdődött a talpra állás: több üzemét is újraindította az angol traktorgyártó

A JCB közel két hónapnyi leállás után bejelentette, hogy részben újraindítja a termelést öt angliai gyáregységében, hogy kielégítse a mezőgazdasági gépek iránti keresletet. Az angol traktor- és munkagépgyártó még március 18-án zárta le mind a kilenc gyáregységét, amelyek közül egyet azóta már részben újra megnyitott.
 
 

Majdnem két hónapnyi szünet után a JCB bejelentette, hogy alacsony szinten bár, de újra megkezdték a termelést a cég öt gyáregységében, írta meg a Farming UK. A járványveszélyre való tekintettel a cég fokozott biztonsági intézkedéseket vezetett be, valamint vállalta, hogy a munkavállalók védelme érdekében elegendő mennyiségű maszkkal és kézfertőtlenítővel látja el az alkalmazottakat. Ezen kívül a munkavállalóknak ellenőrizniük kellett az egészségüket, mielőtt elhagyták volna az otthonukat. Az ellenőrzéseket egy egészségügyi csapat felügyelte.

A JCB a koronavírus-járványra való tekintettel február közepén még csak visszafogta a termelését, igaz, ezt az indokolta, hogy a kínai gyárbezárások miatt a beszállítóik nem tudták eljuttatni hozzájuk a gépek gyártásához szükséges alkatrészeket. Az intézkedés a cég 6500 munkavállalójának körülbelül kétharmadát, nagyjából 4000 embert érintett.

Egy hónappal később, március 18-án a JCB bejelentette, hogy teljesen leállítja gyárait. A munkásokat kényszerszünetre küldték, noha a cég vállalta, hogy az otthon maradó munkások megkapják korábbi fizetésük 80%-át. Az eredeti tervek szerint csak március végéig tartott volna a kényszerleállás, aztán a JCB bejelentette, hogy legalább április végéig zárva tartja a gyárait.

A JCB vezérigazgatója, Graeme Macdonald elmagyarázta, hogy a termelés csak nagyon alacsony szinten indult újra, főképpen azért, hogy a cég ki tudja elégíteni a mezőgazdasági gépek iránti keresletet. A vezérigazgató elmondta, hogy az újraindítás előtt a cég átfogó vizsgálatot folytatott annak kapcsán, hogy milyen széleskörű intézkedésekre lesz szükségük a munkavállalóik védelme érdekében.

Olyan intézkedéseket hoztunk, amelyek garantálják, hogy a munkavállalóink mindenkor egymástól biztonságos távolságban tudjanak dolgozni. Azoknál a munkaköröknél, amelyeknél a kockázatok magasabbak, arcvédők is rendelkezésre állnak

– mondta Graeme Macdonald.

A cég Staffordshire megyében található rocesteri központja, valamint két Cheadle-ben található gyáregysége indult el újra, valamint a váltóműveket gyártó Wrexham-i és a vezetőfülkéket előállító Uttoxeter-i üzemek termelése kezdődött meg ismét. Ezzel a JCB-nek több mint 400 alkalmazottja állhatott ismét munkába.

(A cikkben felhasznált képek a JCB tulajdonát képzik.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu