2021. március 5. péntek Adorján, Adrián

Hírek - Gépek

Német mezőgépgyártók az idegengyűlölet ellen

Németországban 50 családi vállalkozás inti a vásárlóit arra, hogy üzemeikben nap mint nap számos külföldi származású alkalmazott munkája járul hozzá ahhoz, hogy termékeik eljussanak az értékesítési pontokra. Az olyan óriásoknak, mint a Claas, égető szükségük van a határokon kívülről érkező munkásokra.
 
 

Újságokban (Handelsblatt, Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Welt) és plakátokon tette közzé 50 családi tulajdonban lévő mezőgépgyártó vállalkozás – köztük a Magyarországon is jól ismert Claas, Horsch, Krone, Lemken, Stihl és a BPW Achsen – szlogenjét, amely így szól:  „Made in Germany – Made by Vielfalt” (Készült Németországban - Készült a sokszínűség révén), amely az idegenekkel szembeni toleranciára és nyitottságra hívja fel a figyelmet, ellensúlyként az országban és Európában egyre inkább elharapódzó gyűlölettel szemben. Az apró betűk a szlogen alatt arra emlékeztetik az embereket, hogy nap mint nap külföldi származású alkalmazottak sokasága dolgozik azért, hogy a cég termékei eljussanak a vásárlókhoz.

„Mi a Claas-nál úgy gondoljuk, hogy plusz értéket hoz a vállalkozásunkba az, hogy különböző kultúrákból származó emberek dolgoznak együtt a gépeinken. Örülünk a külföldi munkavállalók értékes munkájának“ - hangsúlyozza Hermann Lohbeck, a Claas-konszern vezetőségi szóvivője.

Nemcsak a Claas mondhatja el magáról, hogy sok külföldi, vagy külföldi származású, de már Németországban született és asszimilálódott dolgozót alkalmaz a gyáraiban. Ezek a családi tulajdonban álló óriáscégek igyekeznek a dolgozói kollektívát is családiasan kialakítani. A külföldiek hasonló javadalmazásban és juttatásokban részesülnek, mint a német kollegáik, valamint ösztöndíjakkal segítik a tanulásukat, támogatják a kulturális rendezvényeiket, megemlékeznek a jeles ünnepeikről. Vallják, hogy a folyamatos, hiteles és őszinte párbeszéd segíthet a rossz irányt vett hangulat javításában, a világ felé nyitott Németország megerősítésében.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu