2021. április 10. szombat Zsolt

Hírek - Gépek

Saját iskolából nyeri a munkaerőt a magyar Hantech

Három és félmilliárd forintos árbevétellel zárta az elmúlt évet a csornai Hantech Zrt. A magyar tulajdonban lévő vállalkozás évente 300 millió forintot fordít fejlesztésre, saját szakmunkásképző iskolát üzemeltet, és beszállna a duális képzésbe is.
 
 

2016-ban 10 százalékkal nőtt a csornai székhelyű Hantech Zrt. árbevétele, amely meghaladta a 3,5 milliárd forintot - áll a vállalat közleményében. Ennek 10 százalékát kutatás-fejlesztésre és beruházásokra fordították, de az elmúlt években is több milliárd forint értékben valósítottak meg fejlesztéseket saját és állami fejlesztési forrásokból.

A Hantech saját szakmunkásképző intézettel biztosítja munkaerő-szükségletét. A duális képzést nyújtó iskolában jelenleg csaknem 100 tanuló képzése folyik. A cég egyeztetéseket kezdett a gödöllői Szent István Egyetem gépészmérnöki karával is, hogy megteremtsék az egyetemi szintű duális képzés lehetőségeit.

A magyar tulajdonban levő családi vállalkozás Tamásiban is működtet egy üzemet, mindkét helyen mezőgazdaságigép-alkatrészeket és részegységeket gyártanak, zömében kivitelre. A cégcsoport gyártmánypalettája a korszerű digitális műszerfaltól a betakarítógép-részegységekig ível. A mintegy kétszáz főt foglalkoztató Hantech partnerei között megtalálható többek közt a francia Kuhn, a német Claas, a cseh Zetor, a lengyel Crystal és a japán Kubota.

Hosszú távú stratégiai együttműködési szerződést kötöttek a német-amerikai Welger cégcsoporttal és az amerikai John Deere-rel is. Ez utóbbi keretében a magyar cég bálázógépeket, illetve részegységeket szállít partnerének.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu