2020. július 7. kedd Apollónia

Hírek - Gépek

Sült malac, traktorszörnyek és száguldó agrár-GDP

Tegnap nyitotta meg kapuit a 29. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok, ahol az agrárszektor.hu idén kiállítóként vett részt. A Bábolnai Napok a hazai agrárium legrégebbi és egyik legrangosabb agrár-seregszemléje, ahol minden együtt van, ami magyar agrár-életérzéshez kell: sültmalac, traktorszörnyek, vadászfegyverek, lovasparádé és agrár-GDP növekedés.
 
 

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a magyar mezőgazdaság tavaly elért eredményeinek ismertetését követően nyitotta meg hazánk legrégebbi és egyik legrangosabb agrár-seregszemléjét.A házigazda Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. a sok éves tradícióhoz visszatérve, idén ismét szeptemberben rendezi meg a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokat, melynek ma reggeli megnyitójára rekordszámú kiállító sorakozott fel.


Czerván György elmondta, hogy az elmúlt évben az élénkülő nemzetgazdaság egyik húzóágazata a mezőgazdaság volt, a bővülés pedig rekord kibocsájtással járt együtt. Javult a mezőgazdasági termelés műszaki színvonala, hatékonysága és ez által jövedelmezősége is.


Az idén 225 éves Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. immáron a Földművelésügyi Minisztérium irányítása alatt, a három nemzeti ménes egyikeként kiemelt kedvezményezettje a Kincsem Nemzeti Lovas Programnak. Örvendetes, hogy a tavalyi év alatt tíz százalékkal nőtt a hazai lóállomány és az ágazat 2015-re előirányzott támogatása is meghaladja az idei kifizetések összegét. A programokat lovas bemutatókkal színesítik a szervezők, melyre szombatig várják a látogatókat.Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu