2020. július 4. szombat Ulrik

Hírek - Gépek

Valóságos vadállatokat csináltak ezekből a traktorokból (fotó)

A augusztus 13-14-i Traktorhúzó Európa-kupa hajdúböszörményi futamain a Prostock erőgépek is vérre menő versenyen mérik majd össze képességeiket. Az ebben a kategóriában induló traktorok számos gyári elemet őriznek magukon, így a nézők is könnyen felmérhetik, hogyan váltak az egyszerű munkaeszközökből fékezhetetlen fenevadak.
 
 

Az agusztus 12-14-i V. Hajdúsági Expón sorra kerülő traktorpulling viadalra 12 Prostock csapat nevezett be. Az indulók között a sorozat éllovasait, a pontverseny első 5 helyezettjének „szörnyetegeit” is megcsodálhatja majd a magyar közönség.

 

A Traktorhúzó Európa-kupa előnapján pedig ismét a Portfolio és az agrárszektor.hu szervezi meg a Hajdúsági Expó legfontosabb szakmai rendezvényét: kiváló kapcsolatépítési lehetőségek és a hazai agrárium húsba vágó témái. Zöldítés, új élelmiszeripari GINOP források, uniós pályázati dömping, agrárfinanszírozás, versenyképes húsmarhatartás - és ez még csak néhány téma, amelyekről az idei Kelet-magyarországi Agrárfórumon hallhat! Kattintson a részletes programért és jelentkezzen most!A dán John Deere 2 csapat meggyőző fölénnyel vezeti a tabellát. Ők egy 8520-as sárga-zöld traktort "piszkáltak fel" 300-ról körülbelül 2500 lóerősre, és az otthoni bajnokságukban is szép eredményeket érnek el vele.


Az Extreme Temptation csapat tűnik egyelőre a John Deere legnagyobb kihívójának, a hollandok Case IH MX 335-ös traktora 2000 LE leadására képes.


Jól szerepel a finn Green Apple is, így jelenleg ők foglalják el a táblázat harmadik helyét. Mi mással, mint egy Valtrával: az S274-es alapjaira épített, AGCO (Sisu) dízelmotorral hajtott gép mindössze egyetlen turbófeltöltő beiktatásával érte el a 2700 lóerős teljesítményt. 2000 és 2006 között sorozatban 7-szer nyerték meg az Európa-kupát.


A holland Next Sensation szintén egy Valtra T234-est bütykölt meg, s a hathengeres, 8200 köbcentis AGCO (Sisu) motorral a traktor a legerősebb mezőnyben is az esélyesek közé tartozik.


A hetvenes években az IH (International Harvester) még önállóan, a Case nélkül gyártott traktorokat, például azt az 1066-os modellt, amely a holland Rocky csapat gépének alapjául is szolgál. A burkolat alatt dolgozó, hathengeres, 8300 köbcentis erőmű az eredeti 125 LE-s teljesítményt természetesen jócskán túlszárnyalja.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu