Ezek most a legbrutálisabb traktorok a világon: ettől mindenkinek leesik az álla

Ezek most a legbrutálisabb traktorok a világon: ettől mindenkinek leesik az álla

agrarszektor.hu
Immáron 21. alkalommal rendezik meg a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyt, augusztus 11-13-án Hajdúböszörményben, a Hajdúsági Expóval és a Kelet-Magyarországi Agrárfórummal egy időben. A rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a nemzetközi és a hazai mezőny ezúttal összesen 22 csapatot fog számlálni, több száz versenyzővel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Még szerencse, hogy az agrárfórumot péntekre tették a rutinos szervezők, a traktorhúzó "flúgos" futamokat pedig szombat-vasárnap bonyolítják, ellenkező esetben ugyanis alig hallanák egymást a tanácskozásra egybegyűlt agrárszakemberek. Pedig téma lesz bőven, elég csak az elszabadult termelési költségekre és a botrányosan alacsony felvásárlási árakra gondolni. Ahogy az egyik támogató fogalmazott, "tényleg szép a határ, de milyen áron?!" Az Amerikából indult Tractor Pulling ugyanakkor Európa több országában is nagy sikert aratott már, főleg Hollandiában, Dániában, Németországban, Ausztriában és Olaszországban.

Magyarországon immár huszonhárom éve Hajdúböszörmény képviseli az Európai Traktorhúzó Szövetségben hazánkat. Az Olaszországból érkező súlypadot a 100 méteres versenypályán a legerősebb traktor tudja csak végighúzni és a második húzásban a 25 tonnára terhelt súlypad pályán történő végighúzása különösen nehéz feladat. Ez a verseny a lóerőkről, a motorok teljesítményéről, a traktorosok ügyességéről, mindemellett pedig a traktorok látványáról, szépségéről, nagyságáról és hangerejéről szól

- fogalmazott Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó egyesület elnöke.

Több kategóriában versenyeznek a külföldi traktorok, Heavy Modified, Light Modified, Superstock és Mini Modified kategóriákban. Mindemellett a magyar amatőr traktorhúzó versenytraktorok is részt vesznek a Nemzeti Amatőr Traktorhúzó Bajnokság futamain. A verseny lényege: az győz, aki a súlypadot a leghosszabban tudja végighúzni a pályán.

Egyeseknek talán meglepő lehet, hogy a legerősebb belső égésű motorokat nem a Forma-1-es versenyautók, de nem is az egyenes vonalon verhetetlen dragsterek, hanem a traktorhúzó versenyek gépszörnyei "termelték ki". Mivel ebben a sportban vannak korlátozásoktól mentes osztályok, így gyakorlatilag bármit lehet, csak a fantázia szab határt az építéseknek. Piramisként felhalmozott, nitróval megbolondított, kompresszoros V8-asok, helikopterekből "kiberhelt" gázturbinák, itt tényleg minden akad. A profik között létezik 6500 lóerő teljesítményű "erőművész" is. Nézőként se akármilyen élmény testközelből látni ezeket a vasszörnyeket egymással és az elemekkel küzdeni, de a verseny mégis a versenyzők szemszögéből lehet a legérdekesebb, hiszen ők azok, akik pár másodpercig bőszen birkóznak a technikával, és közben megpróbálnak minél hamarabb eljutni a pálya végére.

(Címlapkép forrása: www.traktorhuzas.hu)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?