Nagyot robbantott a Kubota: merész ötlettel állt elő a japán gépgyártó

Nagyot robbantott a Kubota: merész ötlettel állt elő a japán gépgyártó

agrarszektor.hu
Óriási lépésre készül a Kubota: a japán traktor- és mezőgazdasági gépgyártó a tervek szerint 2025-ben forgalomba hozza a világ első hidrogénüzemű, üzemanyagcellás traktorát. A vadonatúj erőforrással üzemelő gépek az európai és az amerikai piacokon fognak debütálni.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Kubota japán traktorgyártó 2025-ben tervezi piacra dobni a világ első hidrogénüzemű, üzemanyagcellás traktorát. A japán gépgyártó az üzemanyagcellás traktortokat az európai és az amerikai piacokon fogja bevezetni - írta meg a Future Farming a Nikkei Asia értesülései szerint.

Idén is év végi díjeső az agráriumban - Nevezzen és nyerjen Ön is!

Idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Portfolio Csoport rangos agrárdíjas pályázatát, amelynek célja, hogy egy-egy évben díjazni lehessen a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket. A november 30. -december 1-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencián az ágazat szereplői az Év női agrárvállalkozója díjat, az Év fiatal agrárszakembere díjat, az Év kertészete díjat, az Év állattenyésztője díjat, az Év növénytermelője díjat, az Év agrárinnovációja díjat, az Év agrárberuházása díjat és a Portfolio Agrárgazdaságért díjat nyerhetik el. A rangos díjakat - amelyeket a november 30-i szakmai program zárásaként, ünnepélyes keretek között adunk át - színvonalas szakmai zsűri ítéli oda. A díjakra a hazai agrárgazdasági élet bármely szereplője pályázhat, illetve javasolhat jelölteket. A Portfolio a nevezéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2022. július 31-ig. A jelentkezésekhez, illetve a nevezésekhez egy űrlapot kell kitölteni és beküldeni, amely a portfolio.hu portálon, az Agrárszektor Konferencia weboldalán érhető el. Az űrlapot ide kattintva is le lehet tölteni. Legyen Ön is az év végi agrár-díjeső részese, nevezzen vagy jelöljön a rangos díjakra!

A Kubota jelenleg közepes és nagyméretű, 50 és 100 lóerő közötti teljesítményű üzemanyagcellás traktorok kifejlesztésén dolgozik. Ezek ára várhatóan mintegy 40%-kal magasabb lesz, mint a vezető dízelüzemű alternatíváké. A japán mezőgépgyártó tervei szerint 2023-ra készül el az üzemanyagcellás traktor prototípusa.

Mivel a japán mezőgazdaságban nagyon jelentős a munkaerőhiány és alacsony a gazdálkodási hatékonyság, a Kubota a robottraktorok fejlesztésének egyik legelkötelezettebb híve. Ötven évvel az első tervek bemutatása után a gyártó 2020 januárjában bemutatta az úgynevezett "X tractor" koncepcióját, az év októberében pedig partnerségi megállapodást írt alá az amerikai számítástechnikai vállalattal, az Nvidiával. Azt azonban nem lehet tudni, hogy hol tart most az önvezető robottraktor fejlesztése.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?