Fontos megállapodást kötött a Széchenyi Egyetem a Bonafarm Csoporttal

Fontos megállapodást kötött a Széchenyi Egyetem a Bonafarm Csoporttal

agrarszektor.hu
A Széchenyi István Egyetem stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Bonafarm Csoporttal. A dokumentum az egyetem gyakorlatorientált oktatási stratégiájának megvalósítása mellett kiemelt célként kezeli az agrár- és élelmiszeripar, valamint a versenyszféra számára nyújtott szolgáltatási portfólió kialakítását, továbbá egy, a mindenkori hallgatói és ipari igényeket kielégítő egyetemi tudásközpont megvalósítását.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A Széchenyi István Egyetem olyan szolgáltató, nyitott egyetem, ahol kiemelt hangsúlyt kapnak a térség fejlődését szolgáló ipari kapcsolatok. A gazdasági szereplőkkel kialakított kooperációk a gyakorlatorientált képzéseket és az intézmény kutatás-fejlesztési tevékenységét is segítik. A már meglévő partnerségi viszony megerősítését jelenti az az együttműködési megállapodás, amelyet az egyetem a Bonafarm Csoport cégeivel kötött. A csoporthoz olyan jelentős piaci szereplők tartoznak, mint az Agroprodukt Zrt., a Bóly Zrt., a Dalmand Zrt., a Bonafarm Zrt., a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., a Csányi Pincészet Zrt., a Fiorács Kft., a Hungerit Zrt., az „MCS” Vágóhíd Zrt., a Pick Szeged Zrt. és a Sole-Mizo Zrt - írja közleményében a Széchenyi Egyetem. 

A megállapodásban a Bonafarm Csoport vállalta, hogy gyakorlati helyszínként járul hozzá az alap- és mesterszakos hallgatók magas színvonalú képzéséhez, valamint az egyetem munkatársaival közös témavezetéssel segíti a sikeres tudományos diákköri munkát, a szak- és diplomadolgozatok készítését. A hallgatói tehetséggondozás újabb elemeként ösztöndíj indítását is tervezi a cégcsoport az egyetemen. A Bonafarm továbbá támogatja munkavállalóit abban, hogy részt vegyenek a Széchenyi István Egyetem szakirányú és posztgraduális képzésein, a hagyományos agrár- és élelmiszeripari mellett az egyéb, köztük a műszaki és az informatikai tudományok területén is, s ezeket a képzéseket partnerei körében is népszerűsíti.

A Bonafarm Csoport és a Széchenyi István Egyetem emellett közösen tervez a jövőben kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet folytatni, új termékeket létrehozni. Ezen felül kiemelt céljuk a precíziós technológiákban és a digitális megoldásokban jártas szakember-utánpótlás biztosítása is, hiszen a vállalatok életében ez elengedhetetlen a tartósan eredményes gazdálkodáshoz és a folyamatos fejlődés biztosításához.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?