2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Hírek - Karrier

Ezt kár lenne kihagyni: ingyenes mentorprogram indult az agrárvállalkozások számára

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány idén már 30. éve dolgozik a magyarországi vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozók szakmai ismereteinek bővítése, a kisvállalkozások versenyképességének növelése érdekében. A mentorprogramja keretében segítik az agráriumban tevékenykedő vállalkozásokat is, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.
 
 

A Személyes Vállalkozói Mentorprogram keretében – amely az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében valósul meg – a vállalkozásoknak lehetőségük nyílik egy intenzív mentorálási folyamat keretében az üzleti elképzeléseik (a jelenlegi üzletmenet és a potenciális lehetőségek) egy másabb, külső nézőpontból történő áttekintésére, írta meg a NAK.

A vállalkozó tanulhat a személyes mentora által megélt nehézségekből, azokból a kihívásokból, amelyeken ő már átment. Segítséget kaphat saját gondolatai fókuszálásához, támogatást döntései előkészítéséhez, több alternatíva kidolgozásával. Olyan eszközöket ismerhet meg a gyakorlatban, amelyekről az iskolapadban, a különböző tanfolyamokon már tanulhatott, de amelyeknek a "valós harci helyzetben" történő alkalmazását nem tanították meg (mint például a stratégiai-üzleti tervezési eszköztár, a modern marketing eszközök, a business networking, az ügyfél- és folyamatszemlélet). A mentor segít a látásmódot kiszélesíteni, új nézőpontot találni saját tapasztalatai és kapcsolatrendszere révén.

Kik lehetnek mentoráltak?

 • Fiatal vállalkozások: 35 év alatti személyek által többségében tulajdonolt és 35 év alatti személy által vezetett vállalkozások.
 • Női vállalkozások: női többségi tulajdonossal és női ügyvezetővel bíró vállalkozások, korhatár nélkül.
 • Generációváltás előtt álló családi vállalkozások: akik tervezik, vagy már benne vannak az utódlási folyamatban, akár családon kívüli, akár családon belüli személy veszi át a vezetői, tulajdonosi szerepek egy részét, vagy egészét. Férfi és női vállalkozók is jelentkezhetnek, korosztálytól függetlenül.
 • Újratervezők: a koronaírus-járvány gazdasági hatásai által életképességükben megrendülő kis- és középvállalkozások. Mindazok a bejegyzett vállalkozással rendelkezők, akiknél a járvány hatására visszaesett a bevétel, az ügyfélszám, a vállalkozás létszáma, vagy a vállalkozói tevékenység folytathatóságát alapjaiban rendítette meg a kialakult pandémiás helyzet, erre férfi és női vállalkozók is jelentkezhetnek, korosztálytól függetlenül.

A vállalkozás méretét és működési idejét tekintve nincs megkötés, egyéni vállalkozások, mikrovállalkozások és induló vállalkozások is jelentkezhetnek a konvergencia régiókból (Pest megye kivételével az ország egész területe).

Mit nyer a részvétellel az, aki jelentkezik?

 • Egy tapasztalt vállalkozó támogatását vállalkozói céljainak megvalósításához.
 • Speciális tanácsadás igénybevételi lehetőségét a program ideje alatt (marketing, jog, szervezetfejlesztés, személyes hatékonyság fejlesztés, értékesítési és tárgyalási készségek fejlesztése).
 • Új kapcsolatépítési lehetőségeket egy értékteremtő vállalkozói közösség részeként.
 • Tudásmegosztó (online) rendezvényeken történő részvétel lehetőségét.

A programban való részvétel ingyenes! Jelentkezési határidő: 2020. november 20. Regisztráció: mentorprogram.seed.hu; kapcsolat: mentorprogram@seed.hu. Bővebb információkat ezen az oldalon lehet találni, valamint itt.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu