2020. július 4. szombat Ulrik

Hírek - Karrier

Kovács Zoltán államtitkár lehet a Nimród vadászati szaklap főszerkesztője

A Magasles blog úgy értesült, hogy Kovács Zoltán államtitkár, a vadászati világkiállítás kormánybiztosa lehet a Nimród új főszerkesztője. Eddig Zoltán Attila főszerkesztő vezette a legrégebbi, 1913-ban alapított vadászati szaklapot, amelynek kiadója a Védegylet.
 
 

A Magasles több forrásból is megerősített értesülései szerint Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, a vadászati világkiállítás kormánybiztosa veszi át a posztot. A főszerkesztő-helyettes Bors Richárd lehet, aki a vadászati világkiállítást szervező iroda igazgatója. A Magasles úgy tudja, hogy a Védegyleten belül és vadászszakmai körökben is egyre több kritika érte az újságot és egy éve érik a vezetőváltás. A Nimród kiadói jogáért pedig többször bejelentkezett a vadászkamara is - mindeddig sikertelenül.

A jelenlegi információk alapján úgy tűnik, hogy a Nimród sorsáról régóta nem is a tulajdonosa dönt. A Magasles szerint a kiadót is meglepetésként érte, amikor Kovács Zoltán államtitkár-kormánybiztos az idei FeHoVa kiállítás megnyitóján bejelentette: a vadászati világkiállítás hivatalos lapja a Nimród lesz. Állítólag ebbéli szándékát előzetesen nem egyeztette a kiadó képviselőivel. A főszerkesztőváltásban ugyan az utolsó szót a Védegylet elnökségének kellene kimondania, amely az üggyel július 5-én foglalkozik majd. A Magasles forrásai arra a kérdésre nem tudtak vagy nem akartak válaszolni, hogy az elnökség dönthet-e másként, minthogy Kovácsot nevezi ki a lap élére.

Érdekesség, hogy a 2021-es vadászati világkiállítás reklámozását a kormányközeli Századvég végzi majd, amire 1 milliárd forintot szánnak.

Kovács Zoltán nyilatkozik az EP-választáson (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu