Meglépte a MATE: ezt eddig egy magyar egyetem sem tette meg

Meglépte a MATE: ezt eddig egy magyar egyetem sem tette meg

agrarszektor.hu
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) első magyar és a világ negyedik felsőoktatási intézményeként kapcsolódott az "Együtt a biológiai sokféleségért!" nemzetközi koalícióhoz, melynek fő célja, hogy a részt vevő szervezetek együttes erővel hívják fel a figyelmet a természeti válságra és emeljék fel szavukat az élővilág változatosságának globális megőrzéséért.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Döntő fontosságú, hogy az emberi tevékenység a természettel összhangban fejlődhessen. Ennek elősegítésére a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem három campusán is folyik természetvédelmi mérnöki alap- és mesterképzés, amely a természeti értékek megőrzését és védelmét, valamint az ehhez szükséges gazdálkodás alapjainak és módszereinek elsajátítását szolgálja. E szak hallgatói és oktatói olyan gazdaságért és társadalomért dolgoznak, amely nemcsak használja a tájat és a természeti környezetet, de őrzi is azt, lehetőségeihez mérten gazdagítja, valamint együttműködik az értékek védelme érdekében

- hangsúlyozta Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

Az oktatott tárgyak a világviszonylatban kiemelt feladatként jelentkező, a biológiai sokféleség csökkenésének megállításához és az élőhelyek élővilágának gazdagításához szükséges szakismereteket tartalmazzák értékközpontú szemléletben, a problémák valódi okait feltárva és a megoldásokat holisztikus megközelítéssel kidolgozva

 - mutatott rá Prof. Dr. Heltai Miklós, a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet igazgatója.

Forrás: MATE

A vadgazda mérnök képzés esetében a biológia sokféleség megőrzése és fejlesztése szintén központi eleme az oktatásnak, hiszen ez minden vadgazdálkodó természetes érdeke. Emellett az agrárszakterület többi kapcsolódó képzésén is hangsúlyos elem a természeti értékek megőrzése és az ökoszisztéma-szolgáltatásokkal kapcsolatos ismeretek. A MATE hallgatói lehetőséget kapnak arra, hogy már egyetemi tanulmányaik során alkalmazzák ismereteiket a gyakorlatban is, ezzel is hozzájárulva a Pannon Biogeográfiai Régió természeti értékeinek védelméhez - írja közleményében a MATE.

A MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetében számos, a biodiverzitás megőrzéséhez kapcsolódó botanikai, zoológiai, ökológiai, vadbiológiai, tájgazdálkodási és -történeti, valamint vadgazdálkodási kutatás is zajlik, többek között az ökoszisztéma-szolgáltatások értékelése, a természetvédelmi és vadgazdálkodási kezelés, továbbá az invázióbiológiai beavatkozások megalapozása kapcsán. Emellett az Intézet a hazai nemzeti park igazgatóságokkal, természetvédelmi civil szervezetekkel, erdőgazdaságokkal, vadgazdálkodási egységekkel, valamint a hazai és nemzetközi kutatóintézetekkel is együttműködik, amelyeket ezúton is biztat a koalícióhoz való csatlakozásra és a közös ügyért történő további szoros együttműködésre. Ezidáig 49 ország több mint 300 intézménye csatlakozott a koalícióhoz, köztük három egyetem, valamint számtalan állatkert, természettudományi múzeum, botanikus kert, nemzeti park, védett terület és kutatóközpont. A fő cél az, hogy a csatlakozó intézmények együttes erővel hívják fel a figyelmet a biodiverzitás fontosságára, hogy a Biológiai Sokféleség Egyezmény részes feleinek 2021 őszén Kínában megrendezésre kerülő 15. világkonferenciáján (CoP15) érdemi döntés születhessen annak megőrzése érdekében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13