2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Hírek - Karrier

Most kiderül: így látják a magyar termelők a gazdaságukat

Néhány év kihagyást követően a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) újra részt vesz a Copa-Cogeca által lefolytatott termelői elégedettségi felmérésében. A vizsgálatban résztvevő tagszervezeteknek évente kétszer kell megkérdezniük a termelőket, hogy miként értékelik gazdaságuk helyzetét.
 
 

Az európai gazdálkodók és szövetkezetek érdekképviseleti szervezete, a Copa-Cogeca arra törekszik, hogy minél több tagállamtól gyűjtsön visszajelzést a termelők elégedettségét illetően - írja a kamara. A szervezet ezért külön üdvözölte, hogy 2019 tavaszán Magyarország újra csatlakozott a felméréshez.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A felmérés elkészítéséhez április folyamán a NAK 150 tagját kereste meg. Mivel a vizsgálat során biztosítani kell a reprezentatív mintavételt, a kamara a kiválasztott minta ágazati összetételét a KSH mezőgazdasági kibocsátási adatai alapján, az üzemméret-nagyság szerinti összetételét pedig a tagi árbevételi sávok szerint határozta meg.

A beérkezett adatokat összegző jelentést 2019 júliusában hozták nyilvánosságra. Az első felmérés szerint Magyarország tekintetében a 2016-os adatokhoz képest a gazdálkodók saját megítélése szerint összességében javult a helyzetük. A vizsgálat folytatására várhatóan 2019 októberében kerül sor, amikor a NAK a mintában szereplő tagokat a tavaszi felmérés során feltett kérdésekkel újra meg fogja keresni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu