Itt a népszerű örökzöld legnagyobb ellensége: brutális károkat okozhat, ha nem védekezel időben

agrarszektor.hu
A meleg és napos idő hatására megindult a selyemfényű puszpángmoly hernyójának károsítása. A kártevők már aktívak a buxusokon, így itt az ideje elkezdeni a védekezést ellenük. Több rovarölő szert is bevethetünk, összegyűjtöttük melyek ezek.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A selyemfényű puszpángmolynak évente három nemzedéke alakul ki Magyarországon, a legutolsó nemzedék hernyó alakban, az általuk szőtt levelek között, általában a hajtásvégeken telel át. Általában tavasszal kezdi el károsítását, 9-10 fok körüli hőmérséklet esetén ugyanis az áttelelt lárvák aktivizálódni kezdenek. A hirtelen jött meleg hatására, idén már megjelent a kártevő a buxusokon, és elsősorban a naposabb részeken már megtalálhatjuk a kis hernyókat.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Érdemes időben elkezdeni a védekezést, a selyemfényű puszpángmoly ugyanis képes napok alatt tarra rágni a növényeket. Ha meg szeretnénk ettől védeni a buxusainkat, akkor már kora tavasztól, őszig érdemes a folyamatos növényvédelem. A védekezés alapja, hogy minél hamarabb észleljük a kártevőt, és felszívódó rovarölőszert, illetve  tapadásfokozót is használjunk ellene. Több III. kategóriás növényvédő szer is használható, ilyenek az acetamiprid és a deltametrin hatóanyag tartalmú rovarölő szerek. Érdemes a bokrokat alaposan kívül belül, lehetőleg nagynyomású permetezővel átfújni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?