Zseniális: ezekkel a módszerekkel turbózzák fel a növényeket a profi kertészek

agrarszektor.hu
A kertészek gyakran tapasztalhatják, hogy nyáron egyik percről a másikra kopasz foltok jelennek meg az ágyásokban, vagy épp eltűnnek a virágok a dísznövényekről. Nincs azonban minden veszve ilyenkor sem, van ugyanis arra lehetőség, hogy újra zöld és virágos legyen a kertünk. Sokat segíthet például a megfelelő műtrágya alkalmazása, vagy elegendő csupán az elhervadt virágokat leszedegetnünk időnként. Egy egészséges, elengedő tápanyaggal és vízzel ellátott növény sokkal több virágot hoz, így ha megfelelően gondozzuk őket, akkor nem lesznek üres, színtelen részek a kertünkben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A növényeknek általában igen egyszerű céljuk van: virágozni, magot hozni és szaporodni. A kertészek azonban tudják úgy befolyásolni a történéseket, hogy a növények azt higyjék, hogy még nem teljesítették a kitűzött céljukat. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy megszakítjuk a természetes ciklusukat és leszedegetjük róluk az elhervadt virágokat.  

A műtrágyák fontos szerepet játszanak a növények teljesítményének javításában, ezért a kaspóban nevelt növények esetében a hetente adagolt magas káliumtartalmú műtrágya javítja a növények általános állapotát és elősegíti a virágzást. Mi is készíthetünk azonban magas káliumtartalmú növénytápot otthon: töltsünk meg egy vödröt nadálytőlevelekkel, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, fedjük le, és hagyjuk így az elegyet néhány hétig. Az így kapott folyadékot hígítsuk fel vízzel a tízszeresére, és kész is a saját készítésű természetes tápoldatunk. 

Azzal is virágosabbá tehetjük a nyári kertet, ha az üresen maradt foltokba, vagy résekbe virágzó növényeket ültetünk. A dáliák és a kardvirágok például kitűnőek lehetnek erre a feladatra, feltűnő színükkel ugyanis még ősszel is virágozni fognak. Ha a talaj kiszárad, akkor a növények a vízhiány miatt stresszessé válnak, és a virágzásukra is hatással van. Egy nagyobb eső után ezért mulcsozzuk körbe a növények körül a földet komposzttal vagy istállótrágyával, ezek ugyanis segítenek megtartani a talaj nedvességtartalmát. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 18. 09:58