Rengeteg kertész csinálja ezt május elsején: te is közéjük tartozol?

Rengeteg kertész csinálja ezt május elsején: te is közéjük tartozol?

agrarszektor.hu
2007 óta május első szombatja a Meztelen Kertészkedés Világnapja. A jeles eseményt az újságíró Mark Storey és barátja, Jacob Gabriel hívták életre, félig-meddig tréfából. A kezdeményezés a naturisták között találta meg első támogatóit, akik szerint az úszás mellett a kertészkedés a másik olyan szabadidős tevékenység, amely könnyedén, külön rákészülés kipróbálható ruhák nélkül. Mások számára az teheti vonzóvá, hogy nem kell hozzá az utcára vonulni és a nyilvánosság előtt megjelenni, az ember nyugodtan kipróbálhatja egy zártabb kertben, a teraszon, a balkonon, vagy akár a lakásban is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Noha a Meztelen Kertészkedés Világnapja már 2005 óta létezik, "végleges formáját" csak 2007-re nyerte el, amikor a korábban szeptember 10-re megálmodott eseményt átrakták május első szombatjára, amikor már - remélhetőleg - jó az idő, a kertben pedig van tennivaló bőven. A tavalyi, 16. világnapról az Agrárszektor is megemlékezett, és összegyűjtött egy csokorra való tanácsot az esetleges érdeklődők számára.

EZ IS ÉRDEKELHET

Azóta eltelt egy újabb év, és úgy alakult, hogy május elsejére, a munka napjára esett a Meztelen Kertészkedés Világnapja. És bár az Országos Meteorológiai Szolgálat hétvégi előrejelzése szerint záporok, zivatarok és élénk szél várható, azért lesz elég napsütés is országszerte, ha valaki ismét egy szál ádám- vagy évakosztümben vágna neki a kerti munkáknak. Aki így tenne, az ne felejtse el megtenni a szükséges óvintézkedéseket, és csak olyan feladatoknak lásson neki, amik ebben az állapotban is tökéletesen biztonságosak - olvasható a Designer Plants oldalán.

Bár dicséretes ez az elkötelezettség, a cipő viselése azért nem számít csalásnak!

Első és legfontosabb továbbra is a napolaj vagy naptej megfelelő használata! Legalább ugyanilyen jelentőségű az a meglátás, hogy a meztelen kertészkedés során a sapka vagy kalap viselése nem számít csalásnak, hiszen az UV-sugárzás ellen minden védekezésnek helye van. Ugyanígy nem csalás, ha bármiféle lábbelit felveszünk a kinti munkálkodáshoz, ugyanis a hegyes ágdarabok és éles kavicsok könnyen elronthatják ezt a vidám napot. Emellett a nap során nagyon oda kell figyelni a rovarokra, és célszerű minden vízszintes felületet letörölni, mielőtt leülnénk rá. Ha kint érne minket az eső, élvezzük ki, de csak addig, amíg nem válik túl hűvössé! Bár a szabadban lenni jó móka, a hecc kedvéért ne kockáztassunk egy meghűlést. Végezetül, amikor úgy érezzük, kikertészkedtük magunkat a mai napra, mielőtt visszavennénk a megszokott ruháinkat, a nap lezárásaként igyunk egy pohár frissítő italt a magunk természetességében. (Benti- és balkonkertészkedők a kalaptól és a cipőtől eltekinthetnek, de a munkálkodás végén természetesen ők is megjutalmazhatják magukat egy itallal!)

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03