Itt a lista: ezek a legdrágább szobanövények a világon

Itt a lista: ezek a legdrágább szobanövények a világon

agrarszektor.hu
Elképesztő, hogy a világ legkülönlegesebb és legritkább szobanövényeit milyen csillagászati összegekért árulják, illetve lehet megvásárolni. Akad olyan, amelynek az ára felbecsülhetetlen, de találunk 200 ezer dollárért, azaz több, mint 61 millió forintért és 500-1000 dollárért, azaz néhány százezer forintért is. Összegyűjtöttük, melyek a legdrágább szobanövények a világon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Sokaknak meglepő lehet, de bizony nem minden szobanövényhez lehet fillérekért hozzájutni, akadnak ugyanis olyan fajták, amelyek több százezer, de akár több millió forintba is kerülhetnek. Természetesen ezek nagyon különleges, és viszonylag ritka szobanövények, de könnyen lehet, hogy valaki nem tud róla, és ott lapul egy az otthonában - írja a balconygardenweb.com.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

1. Epiphyllum oxypetalum

Az Epiphyllum oxypetalum egy eredetileg közép-amerikai elterjedésű epifita kaktusz, melyet hatalmas, éjjel nyíló virágai miatt széles körben termesztenek - sok megfelelő klímájú területen, így az Amerikai Egyesült Államok déli államaiban is termesztésből kiszabadulva is megtalálható. A virág egyetlen éjszakára nyílik csupán ki, tehát nagyon rövid az élettartama. Az ára mindezekért felbecsülhetetlen. 

2. Shenzhen Nongke Orchidea

A tudósok és a kutatók több mint 8 éven át dolgoztak ennek a növénynek a nemesítésén, illetve kifejlesztésén. Ez a fajta ebből adódóan nagyon ritka, és mindössze 4-5 évente virágzak. Az árát ezért 200 ezer dollárra, vagyis 61,3 millió forintra becsülik.

3. Monstera Obliqua

Egy árverésen valaki 23 ezer dollárt, vagyis 7 millió forintot fizetett egy ilyen példányért. Ezt a növényt a legtöbbször árveréseken lehet megszerezni, sok azonban a csaló, aki más fajtát próbál Monstera Obliqua-ként értékesíteni, így nem árt résen lenni. 

4. Húsos viaszvirág (Hindu Rope Plant)

A legdrágább húsos viaszvirág, amit valaha eladtak, 6500 dollárért, vagyis 1,9 millió forintért kelt el. A csillagászati összeget egy új-zélandi kereskedőnek sikerült megszereznie a ritka növényért 2020-ban. 

5. Filodendron Pink Princess (Pink Princess Philodendron)

Ez a csodás, rózsaszín filodendron is a világ legdrágább növényei közé tartozik. Az értékét 1999 dollárra, vagyis 613 ezer forintra becsülik.  

6. Monstera Thai Constellation

Ezt a fajtát a különleges fehér és zöld színe emeli ki a többi monstera közül. Az árát 300-500 dollárra, azaz 90-150 ezer forintra tartják. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13