2022. október 2. vasárnap Petra

Itt a lista: ezek a legdrágább szobanövények a világon

agrarszektor.hu
Elképesztő, hogy a világ legkülönlegesebb és legritkább szobanövényeit milyen csillagászati összegekért árulják, illetve lehet megvásárolni. Akad olyan, amelynek az ára felbecsülhetetlen, de találunk 200 ezer dollárért, azaz több, mint 61 millió forintért és 500-1000 dollárért, azaz néhány százezer forintért is. Összegyűjtöttük, melyek a legdrágább szobanövények a világon.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Sokaknak meglepő lehet, de bizony nem minden szobanövényhez lehet fillérekért hozzájutni, akadnak ugyanis olyan fajták, amelyek több százezer, de akár több millió forintba is kerülhetnek. Természetesen ezek nagyon különleges, és viszonylag ritka szobanövények, de könnyen lehet, hogy valaki nem tud róla, és ott lapul egy az otthonában - írja a balconygardenweb.com.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

1. Epiphyllum oxypetalum

Az Epiphyllum oxypetalum egy eredetileg közép-amerikai elterjedésű epifita kaktusz, melyet hatalmas, éjjel nyíló virágai miatt széles körben termesztenek - sok megfelelő klímájú területen, így az Amerikai Egyesült Államok déli államaiban is termesztésből kiszabadulva is megtalálható. A virág egyetlen éjszakára nyílik csupán ki, tehát nagyon rövid az élettartama. Az ára mindezekért felbecsülhetetlen. 

2. Shenzhen Nongke Orchidea

A tudósok és a kutatók több mint 8 éven át dolgoztak ennek a növénynek a nemesítésén, illetve kifejlesztésén. Ez a fajta ebből adódóan nagyon ritka, és mindössze 4-5 évente virágzak. Az árát ezért 200 ezer dollárra, vagyis 61,3 millió forintra becsülik.

3. Monstera Obliqua

Egy árverésen valaki 23 ezer dollárt, vagyis 7 millió forintot fizetett egy ilyen példányért. Ezt a növényt a legtöbbször árveréseken lehet megszerezni, sok azonban a csaló, aki más fajtát próbál Monstera Obliqua-ként értékesíteni, így nem árt résen lenni. 

4. Húsos viaszvirág (Hindu Rope Plant)

A legdrágább húsos viaszvirág, amit valaha eladtak, 6500 dollárért, vagyis 1,9 millió forintért kelt el. A csillagászati összeget egy új-zélandi kereskedőnek sikerült megszereznie a ritka növényért 2020-ban. 

5. Filodendron Pink Princess (Pink Princess Philodendron)

Ez a csodás, rózsaszín filodendron is a világ legdrágább növényei közé tartozik. Az értékét 1999 dollárra, vagyis 613 ezer forintra becsülik.  

6. Monstera Thai Constellation

Ezt a fajtát a különleges fehér és zöld színe emeli ki a többi monstera közül. Az árát 300-500 dollárra, azaz 90-150 ezer forintra tartják. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 1. 09:34