Érkezik a fagy: ezt rengeteg háztulajdonosnak el kell most intéznie

Érkezik a fagy: ezt rengeteg háztulajdonosnak el kell most intéznie

agrarszektor.hu
A Magyar Víziközmű Szövetség arra figyelmeztet, hogy közeleg a téli hideg idő. Főleg éjszakánként hűlhet le jelentősen a levegő, emiatt már most érdemes téliesíteni a vízmérőket és a vízvezetékeket. Ugyanis egyáltalán nem mindegy például, hogy mihez kezdünk a vezetékekkel, szerelvényekkel a télen üresen álló helyiségekben, épületekben. Nagyon fontos, hogy a vízmérőaknát gondosan takarjuk le vagy szigeteljük!

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Kreitner Krisztina, a Magyar Víziközmű Szövetség PR- és marketingmenedzsere azt mondta az InfoRádióban, hogy ezekben az épületekben vagy ingatlanokban fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, hiszen a téli hónapokban nem tartózkodunk ott életvitelszerűen. Külön felhívta a figyelmet arra, hogy takarjuk le vagy szigeteljük a vízmérőaknát. Azokra a vezetékszakaszokra is kiemelt figyelmet kell fordítani, amelyek kevésbé védett helyen - pincében vagy falon kívül - vannak, ezeket is érdemes szigetelőanyaggal védeni.

EZ IS ÉRDEKELHET

A telepített locsolóberendezések többsége fagyálló, ennek ellenére érdemes ezeket is télesíteni és vízteleníteni, mert azzal meghosszabbíthatjuk az élettartamukat. A kerti csapok víztelenítése szintén fontos feladat. Éppen ezért érdemes bebugyolálni a csapokat, nehogy befagyjanak. A télen is lakott ingatlanoknál ugyancsak lényeges, hogy megtörténjen a vízmérőakna szigetelése.

Amikor az idő - a nagy hideg után - enyhülni kezd, jó, ha ellenőrizzük a vízmérőt. Ha forog a vízmérő csillagkereke akkor is, ha nem nyitjuk meg a csapot, vagy szilánkosra tört a vízmérő üvege, esetleg eldeformálódott a számlálószerkezet vagy a lakásban nem folyik a víz, valószínűleg csőtörés történt, amelyről a szolgáltatót kell értesíteni. Ilyenkor a vízdíjszámlán szereplő víziközmű szolgáltató hibabejelentő számát kell tárcsázni és érdeklődni a további feladatokra vonatkozóan.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?