Itt a népszerű örökzöld legnagyobb ellensége: brutális károkat okozhat, ha nem védekezel időben

A meleg és napos idő hatására megindult a selyemfényű puszpángmoly hernyójának károsítása. A kártevők már aktívak a buxusokon, így itt az ideje elkezdeni a védekezést ellenük. Több rovarölő szert is bevethetünk, összegyűjtöttük melyek ezek.

A selyemfényű puszpángmolynak évente három nemzedéke alakul ki Magyarországon, a legutolsó nemzedék hernyó alakban, az általuk szőtt levelek között, általában a hajtásvégeken telel át. Általában tavasszal kezdi el károsítását, 9-10 fok körüli hőmérséklet esetén ugyanis az áttelelt lárvák aktivizálódni kezdenek. A hirtelen jött meleg hatására, idén már megjelent a kártevő a buxusokon, és elsősorban a naposabb részeken már megtalálhatjuk a kis hernyókat.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Érdemes időben elkezdeni a védekezést, a selyemfényű puszpángmoly ugyanis képes napok alatt tarra rágni a növényeket. Ha meg szeretnénk ettől védeni a buxusainkat, akkor már kora tavasztól, őszig érdemes a folyamatos növényvédelem. A védekezés alapja, hogy minél hamarabb észleljük a kártevőt, és felszívódó rovarölőszert, illetve  tapadásfokozót is használjunk ellene. Több III. kategóriás növényvédő szer is használható, ilyenek az acetamiprid és a deltametrin hatóanyag tartalmú rovarölő szerek. Érdemes a bokrokat alaposan kívül belül, lehetőleg nagynyomású permetezővel átfújni.


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Virágosok és örökzöldek közül is válogathatunk.
Télen sem kell lemondanod a balkonnövényekről: ezeket ültesd ki a hideg hónapokban

A lombtrágyázás azonnali segítséget nyújthat a leromlott kondíciójú növényeknek.
Gyors segítség a gyengélkedő növényeknek: így csinálják a profik


Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu