30 milliárd feletti nemzeti támogatást kapnak a gazdák

agrarszektor.hu
A vidékfejlesztési tárca él a Csatlakozási Szerződés adta lehetőséggel, és kiegészíti a területalapú (SAPS) támogatások összegét, így a magyar gazdálkodók nem kerülnek versenyhátrányba a EU régi tagállamainak termelőivel szemben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A 2010. évi kiegészítő nemzeti támogatásokra a vidékfejlesztési miniszter rendelete értelmében 30.6 milliárd forint áll rendelkezésre, amely top up-ra, valamint juh- és kecsketenyésztési csekély összegű (de minimis) támogatásokra folyósítható.

A Magyarországra érkező uniós közvetlen támogatások, csak fokozatosan érik el a régi tagállamok támogatottsági szintjét. A magyar gazdáknak úgy kell részt venniük az EU belső piacán zajló versenyben, hogy immár hatodik éve tartós hátrányban vannak. Ebben az évben például a terület alapú támogatásnak mindössze 70%-át kapják a Közösségtől, és 2013-ra érik el a 100%-ot.

A lemaradást részben kompenzálja a Csatlakozási Szerződésben is rögzített jog, miszerint az új tagállamok a nemzeti költségvetésből 30 százalékkal kiegészíthetik az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap (EMGA) forrásból biztosított közvetlen területalapú támogatást.

A kiegészítő nemzeti kifizetések nemcsak a versenyhátrány részbeni kompenzálását szolgálják, hanem a mezőgazdasági termelők széles körénél hozzájárulnak a mezőgazdasági termelés fenntartásához, ezáltal a vidék népességmegtartó erejének megőrzéséhez is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?