30 milliárd feletti nemzeti támogatást kapnak a gazdák

agrarszektor.hu
A vidékfejlesztési tárca él a Csatlakozási Szerződés adta lehetőséggel, és kiegészíti a területalapú (SAPS) támogatások összegét, így a magyar gazdálkodók nem kerülnek versenyhátrányba a EU régi tagállamainak termelőivel szemben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 2010. évi kiegészítő nemzeti támogatásokra a vidékfejlesztési miniszter rendelete értelmében 30.6 milliárd forint áll rendelkezésre, amely top up-ra, valamint juh- és kecsketenyésztési csekély összegű (de minimis) támogatásokra folyósítható.

A Magyarországra érkező uniós közvetlen támogatások, csak fokozatosan érik el a régi tagállamok támogatottsági szintjét. A magyar gazdáknak úgy kell részt venniük az EU belső piacán zajló versenyben, hogy immár hatodik éve tartós hátrányban vannak. Ebben az évben például a terület alapú támogatásnak mindössze 70%-át kapják a Közösségtől, és 2013-ra érik el a 100%-ot.

A lemaradást részben kompenzálja a Csatlakozási Szerződésben is rögzített jog, miszerint az új tagállamok a nemzeti költségvetésből 30 százalékkal kiegészíthetik az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap (EMGA) forrásból biztosított közvetlen területalapú támogatást.

A kiegészítő nemzeti kifizetések nemcsak a versenyhátrány részbeni kompenzálását szolgálják, hanem a mezőgazdasági termelők széles körénél hozzájárulnak a mezőgazdasági termelés fenntartásához, ezáltal a vidék népességmegtartó erejének megőrzéséhez is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?