EB: életben maradhat az állami hitelgarancia

agrarszektor.hu
Engedélyezte az Európai Bizottság annak a magyar állami támogatási programnak a meghosszabbítását, amelynek célja, hogy hitelgaranciák útján segítséget nyújtson a gazdasági válsággal összefüggő hitelmegszorítások miatt pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalkozások számára - adta hírül az MTI.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A program révén a hatóságok garanciát nyújthatnak a beruházási és forgóeszközhitelekhez. A bizottság pénteken bejelentett döntése alapján a program egy évvel hosszabbítható meg, vagyis a 2011. december 31-ig megkötött hitelek esetében vehető igénybe.

A testület közleménye szerint a program megfelel azoknak az állami támogatási szabályoknak, amelyeket - a gazdasági válság idején felállított rendszert szigorítva - az Európai Bizottság a múlt hónapban hozott a piaci feltételekhez való visszatérés segítése érdekében. A meghosszabbított program ugyanis a nagy cégek tőkehiteleire és már korábban nehéz helyzetben lévő cégekre nem vonatkozik.

A program eredeti - 2009-ben történt jóváhagyásakor a bizottság úgy ítélte meg, hogy a magyar szabályozás "könnyíti a vállalkozások számára a hitelhez jutást, így az üzleti beruházások és a gazdaságélénkítés ösztönzésének hatékony eszköze, és nem okoz indokolatlan versenytorzulást".

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?