Az összeomlás szélén a német baromfitenyésztők

agrarszektor.hu
A német fejlesztési miniszternek nem tetszik, hogy az etanolüzletág emeli a harmadik világ országaiban az élelmiszerárakat. Közben a német baromfitenyésztők az összeomlás szélén állnak a magas takarmányárak miatt, egy amerikai egyetem pedig kiderítette, hogy a mesterséges nanorészecskék károsíthatják a talaj termőképességét és a terméseket. Lapszemle.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A német fejlesztési miniszter szóvá tette, hogy az etanol üzemanyagba keverése nagymértékben megemeli az élelmiszerárakat a harmadik világ országai számára.

A német kormány tavaly emelete meg az üzemanyagba keverendő etanol mennyiségét 5 százalékról 10 százalékra annak érdekében, hogy az ország csökkentse a szén-dioxod kibocsátását.

Az egyre növekvő takarmányárak egyre súlyosabb pénzügyi gondok elé állítják a német baromfitermelőket, és számos közülük akár be is fejezheti a baromfitenyésztést e miatt, közölta a ZDG német ipari szövetség kedden.

"Mivel a takarmány teszi ki a költségek oroszlánrészét, a jelentős költségemelkedés az összeomlás szélére sodorja a német baromfitenyésztőket.

Egy amerikai tanulmány szerint a hulladékanyagokból származó nanorészecskék negatív hatással vannak a termésminőségre és - mennyiségre.

A kaliforniai Egyetem kutatása szerint a mesterséges nanorészecskékkel szennyezett szójatermés megállhat a növekedésben, a talaj termőképességét pedig egyszerűen tönkre teszi.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?