Az összeomlás szélén a német baromfitenyésztők

agrarszektor.hu
A német fejlesztési miniszternek nem tetszik, hogy az etanolüzletág emeli a harmadik világ országaiban az élelmiszerárakat. Közben a német baromfitenyésztők az összeomlás szélén állnak a magas takarmányárak miatt, egy amerikai egyetem pedig kiderítette, hogy a mesterséges nanorészecskék károsíthatják a talaj termőképességét és a terméseket. Lapszemle.

A német fejlesztési miniszter szóvá tette, hogy az etanol üzemanyagba keverése nagymértékben megemeli az élelmiszerárakat a harmadik világ országai számára.

A német kormány tavaly emelete meg az üzemanyagba keverendő etanol mennyiségét 5 százalékról 10 százalékra annak érdekében, hogy az ország csökkentse a szén-dioxod kibocsátását.

Az egyre növekvő takarmányárak egyre súlyosabb pénzügyi gondok elé állítják a német baromfitermelőket, és számos közülük akár be is fejezheti a baromfitenyésztést e miatt, közölta a ZDG német ipari szövetség kedden.

"Mivel a takarmány teszi ki a költségek oroszlánrészét, a jelentős költségemelkedés az összeomlás szélére sodorja a német baromfitenyésztőket.

Egy amerikai tanulmány szerint a hulladékanyagokból származó nanorészecskék negatív hatással vannak a termésminőségre és - mennyiségre.

A kaliforniai Egyetem kutatása szerint a mesterséges nanorészecskékkel szennyezett szójatermés megállhat a növekedésben, a talaj termőképességét pedig egyszerűen tönkre teszi.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?