2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Selejtes dinnyét árulnak a hazai boltokban

agrarszektor.hu
A dinnyetermelési kedv, a 2011-ben útjára indult Nemzet Dinnyeprogram hatására tovább növekedett. A dinnye termőterülete a tavalyi, évi 6210 hektárral szemben idén már 6515 hektárra tehető. Növekedés a görögdinnyénél tapasztalható.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Budapesti Nagybani Piacon a 26. héten 180 Ft/kg és 330 Ft/kg áron mozgott a hazai görögdinnye ára. Ezzel szemben az osztrák piacon a görögországi dinnyéért 70 eurócentet kértek kilónként, az olaszországiért 88 eurócentet, spanyolországiért 95 eurócentet. Ezek az árak nagyon befolyásolják a hazai piacot.

Az utóbbi években elharapódzott az a gyakorlat, hogy a déli országokból származó, ott már szezon utáni, gyengébb minőségű dinnyét Magyarországon, magyar származású áruként hozták forgalomba. Piaci zavarokat keltett az is, hogy a termelők és a kereskedők közötti megállapodásokat, szerződéseket valamelyik fél nem tartotta be.

A dinnye-kereskedelmi forgalom biztonsága és a tisztességes piaci viszonyok érdekében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja tagjai figyelmét, hogy ha tisztességtelen piaci magatartást észlelnek, akkor forduljanak a Kamara Etikai Bizottságához. A köztestület, a tisztességtelen verseny vagy a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmára vonatkozó jogszabályokba ütköző magatartás esetén hatósági intézkedést kezdeményezhet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31