Selejtes dinnyét árulnak a hazai boltokban

agrarszektor.hu
A dinnyetermelési kedv, a 2011-ben útjára indult Nemzet Dinnyeprogram hatására tovább növekedett. A dinnye termőterülete a tavalyi, évi 6210 hektárral szemben idén már 6515 hektárra tehető. Növekedés a görögdinnyénél tapasztalható.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Budapesti Nagybani Piacon a 26. héten 180 Ft/kg és 330 Ft/kg áron mozgott a hazai görögdinnye ára. Ezzel szemben az osztrák piacon a görögországi dinnyéért 70 eurócentet kértek kilónként, az olaszországiért 88 eurócentet, spanyolországiért 95 eurócentet. Ezek az árak nagyon befolyásolják a hazai piacot.

Az utóbbi években elharapódzott az a gyakorlat, hogy a déli országokból származó, ott már szezon utáni, gyengébb minőségű dinnyét Magyarországon, magyar származású áruként hozták forgalomba. Piaci zavarokat keltett az is, hogy a termelők és a kereskedők közötti megállapodásokat, szerződéseket valamelyik fél nem tartotta be.

A dinnye-kereskedelmi forgalom biztonsága és a tisztességes piaci viszonyok érdekében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja tagjai figyelmét, hogy ha tisztességtelen piaci magatartást észlelnek, akkor forduljanak a Kamara Etikai Bizottságához. A köztestület, a tisztességtelen verseny vagy a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmára vonatkozó jogszabályokba ütköző magatartás esetén hatósági intézkedést kezdeményezhet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?