Az unió kiszáll a versenyből - Nem dőlnek tovább a rekordok

agrarszektor.hu
Kisebb lesz várhatóan az Európai Unió idei lágybúza-termése a tavalyi rekordhoz képest. Az Európai Bizottság szerint az összes meghatározó gabonaféléből kevesebb terem majd 2015-ben.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az Európai Unió idei lágy búzatermése 141,5 millió tonna lesz, kisebb a tavalyi 148,2 millió tonnás rekordnál, amikor igen kedvező volt az időjárás - közölte az Európai Bizottság. A most ismertetett előrejelzésében az is szerepel, hogy idén a lágy búza kivitele 27,1 millió tonnára esik a tavalyi 31 millió tonnáról. A lágy búzából kenyérlisztet őrölnek.

Durum búzából a termés várhatóan csak kisebb mértékben csökken, 10,6 millió tonnáról 10,2 millió tonnára. A durum búza a száraz tészták alapanyaga.

Várhatóan kukoricából is kevesebb lesz az idén, a bizottság 68 millió tonnára számít a terményből a tavalyi 76 millió tonnás rekordmennyiség után. Az árpatermés eközben a tavalyi 60 millió tonnáról idén várhatóan 58,6 millió tonnára esik.

Mint az agrárszektor.hu beszámolt róla, a Nemzetközi Gabonatanács folyamatosan felfelé korrigálja a mostani gabonaszezon terméseredményeit, készleteit.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?