Az unió kiszáll a versenyből - Nem dőlnek tovább a rekordok

agrarszektor.hu
Kisebb lesz várhatóan az Európai Unió idei lágybúza-termése a tavalyi rekordhoz képest. Az Európai Bizottság szerint az összes meghatározó gabonaféléből kevesebb terem majd 2015-ben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Európai Unió idei lágy búzatermése 141,5 millió tonna lesz, kisebb a tavalyi 148,2 millió tonnás rekordnál, amikor igen kedvező volt az időjárás - közölte az Európai Bizottság. A most ismertetett előrejelzésében az is szerepel, hogy idén a lágy búza kivitele 27,1 millió tonnára esik a tavalyi 31 millió tonnáról. A lágy búzából kenyérlisztet őrölnek.

Durum búzából a termés várhatóan csak kisebb mértékben csökken, 10,6 millió tonnáról 10,2 millió tonnára. A durum búza a száraz tészták alapanyaga.

Várhatóan kukoricából is kevesebb lesz az idén, a bizottság 68 millió tonnára számít a terményből a tavalyi 76 millió tonnás rekordmennyiség után. Az árpatermés eközben a tavalyi 60 millió tonnáról idén várhatóan 58,6 millió tonnára esik.

Mint az agrárszektor.hu beszámolt róla, a Nemzetközi Gabonatanács folyamatosan felfelé korrigálja a mostani gabonaszezon terméseredményeit, készleteit.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?