Több ezren lesznek öngyilkosok évente az uzsorások miatt

agrarszektor.hu
Több ezer farmer követ el öngyilkosságot Indiában évente, mert nem tudja visszafizetni kölcsöneit a bankoknak és az uzsorásoknak. A kormány többek között az öntözésben, a vetőmagellátásban és a szerkezetváltásban látja a megoldást, de a változtatási tervek egyelőre nem igazán vezettek eredményre.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Miután a nyári monszunesőzések egyre kiszámíthatatlanabbak, évek óta aszály sújtja a több mint egymilliárdos országot. Az aszály miatt a termés nagymértékben elmarad a várakozásoktól, és a többnyire zsebkendőnyi földeken gazdálkodó családok nehézségeit a világpiaci élelmiszerárak csökkenése is fokozza. Terménybiztosítással pedig a 263 millió gazdaság mindössze tizede rendelkezik a magas biztosítási díj miatt.

A szubkontinens családi gazdaságainak több mint fele nagy összegekkel tartozik a bankoknak, valamint a helyi uzsorásoknak, és a mai piaci helyzetben reményük sincs adósságuk csökkentésére. Ezért évek óta sok ezren menekülnek az öngyilkosságba.

Az indiai National Crime Records Bureau adatai szerint 2014-ben 5650 farmer lett öngyilkos - jelentette a Reuters hírügynökség, hozzátéve, hogy többségük a Mumbaitól keletre eső közép-indiai Maharashtra államban. A kormány arra törekszik, hogy növelje az öntözhető területek arányát és vetőmaggal lássa el a gazdálkodókat. Emellett azt szeretné, ha a gazdák a hagyományos cukornád helyett kevésbé vízigényes növényeket termesszenek.

Forrás: blog.syngenta.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?