2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Rovarölő szerrel csávázott repcemagot vetne? (x)

agrarszektor.hu
Ha időben megrendeli, megteheti.

Korábban hozzászokhattunk a hatékony rovarölő szeres csávázás előnyeihez, különös tekintettel a repcebolha és a káposztalégy lárvája elleni védekezésre. A neonikotinoidok használatának 2014. évi felfüggesztése óta viszont csak korlátozott lehetőségeink vannak erre a célra.

A repcetermesztés növényvédelmi szükséghelyzetének kezelésére 2017 őszén TMTD + ELLADO kombinációjával csávázott RAPOOL-repcevetőmag vethető a 04.2/2336-3/2017 számú szükséghelyzeti engedély alapján.

Előzze meg a kártételt rovarölő szerrel csávázott RAPOOL-repcevetőmag vetésével!

Az ELLADO hatóanyagai, a kontakt módon ható béta-cyflutrin (piretroid) és a felszívódó tulajdonságú klotianidin (neonikotinoid) biztosítják, hogy a korábbiakhoz képest jóval alacsonyabb vetőmagmennyiséggel vetett korszerű repcehibridek már a kelés pillanatától védve legyenek mind a talajból támadó, mind pedig a kifejlődő leveleket károsító rovarkártevők ellen.

Az ELLADO a repce fejlődésének kezdeti szakaszában nyújt védelmet. A kombináció hatékonysága kiterjed az ősszel a talajban károsító drótférgekre és a kifejlődő szárat, leveleket károsító repcebolhára, repcedarázs-álhernyóra. Nyugat-európai tapasztalatok alapján a csávázószerek közül az ELLADO nyújtja a legbiztosabb védelmet a kis káposztalégy lárvájának őszi kártétele ellen.

A TMTD a keléskori betegségek komplex problematikájára nyújt hosszú ideje megnyugtató megoldást, elősegítve ezzel a biztos szántóföldi kelést.

Rendelését időben adja le vetőmag-kereskedőjénél, hogy élhessen a lehetőséggel: a rovarölő szerrel csávázott SHREK, DALTON, DARIOT, AVATAR, VERITAS CL és DIFFUSION vetőmag a készlet erejéig elérhető!

A részletekkel kapcsolatban keresse területi képviselőinket!

 

Blum Zoltán
ügyvezető igazgató
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

 

(x)

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31