2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Száz százalékos támogatás a fagy- és jégesőkárosultaknak

agrarszektor.hu
Kiemelt támogatást kaphatnak azok az ültetvényes gazdálkodást folytató termelőket, akik az idén szenvedtek fagy- és jégesőkárt. A támogatott hitel összege legfeljebb 1 millió forint lehet ültetvény-hektáronként.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Száz százalékos kamat-, kezességidíj és költségtámogatást nyújt a Földművelésügyi Minisztérium (FM azoknak az ültetvényes gazdálkodást folytató termelőknek, akik jégeső- vagy fagykárt szenvedtek. A támogatást azok kaphatják, akik az Agrár Széchenyi Kártya (ASZK) konstrukció, az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 vagy az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében vesznek fel hitelt - közölte a tárca az MTI-vel.

A kedvezményes hitel összege ültetvény-hektáronként legfeljebb 1 millió forint lehet. A támogatás a 2017. augusztus 8. és december 31. között megkötött, illetve hatályba lépett hitelszerződésekhez kapcsolódóan vehető igénybe. 

Ezen kivül kedvezőbbé váltak az ASZK Folyószámlahitel feltételei is. A felvehető maximális hitelösszeg 50 millióról 100 millió forintra, a tárgyi biztosíték nélkül felvehető hitel összege 15 millióról 25 millió forintra emelkedett. Ugyancsak nőtt az egy teljes lezárt üzleti évvel nem rendelkező fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtható hitelösszeg is, 15 millió forintról 25 millió forintra - tájékoztatott az FM. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31