Koronavírus: ingyenhitelt kapnak a magyar gazdák

Koronavírus: ingyenhitelt kapnak a magyar gazdák

agrarszektor.hu
Az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretében a COVID-19 koronavírus járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére az agrárvállalkozások teljes támogatásban részesülhetnek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére a COVID-19 koronavírus járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére és a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében új, kedvezményes feltételrendszerű, emelt hitelösszegű, kiemelt állami kamat- és kezességi díjtámogatásban, illetve költségtámogatásban részesített Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kerül bevezetésre - írja közleményében a KAVOSZ Zrt. A kiemelt támogatások a 2020.december 31-éig hatályba lépett Agrár Széchenyi Kártya hitelügyletekre vehetőek igénybe.

EZ IS ÉRDEKELHET

A 14/2020. (IV.10.) AM rendelet alapján az agrárvállalkozások az Agrár Széchenyi Kártya konstrukció keretében 1, 2 vagy 3 éves futamidejű folyószámlahitelt igényelhetnek 200 millió forint maximális hitelösszegig a jogosultsági feltételeknek való megfelelés esetén, a szabad támogatási keretük terhére. A Kormányzat a hitelekhez annak teljes futamidejére

  • 100% kamattámogatást,
  • 100% kezességi díjtámogatást,
  • teljes kezelési költségtámogatást,
  • illetve akár teljes egyéb költségtámogatás nyújt.

Az új, kiemelt támogatású és emelt hitelösszegű Agrár Széchenyi Kártya hamarosan igényelhető országszerte a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének, a területi kereskedelmi és iparkamarák, és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban. A részletes igénybevételi feltételek a www.kavosz.hu oldalon lesznek elérhetőek.

 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?