Koronavírus: változtak az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelének szabályai

Koronavírus: változtak az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelének szabályai

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javaslataival összhangban több olyan jogszabály is megjelent a gazdaságvédelmi akcióterv részeként, amelyek kedvezően érintik a magyar mezőgazdaságot és az élelmiszeripart. Az egyik ilyen, hogy változtak az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelének szabályai is, nézzük tehát hogyan néz ki a konstrukcióhoz nyújtott teljes körű csekély összegű támogatás.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ahogy azt az Agrárszektor is megírta, kedvezményes Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitel-lehetőségek nyílnak a gazdaságvédelmi akcióterv keretében az agrárgazdaság szereplői részére a finanszírozási helyzetük javítása érdekében - írja a NAK. A folyószámlahitelhez csekély összegű támogatást vehetnek igénybe elsődleges mezőgazdasági termelési, halgazdálkodási, mezőgazdasági termékek feldolgozási, mezőgazdasági termékek forgalmazási, erdőgazdálkodási, illetve vadgazdálkodási tevékenységet folytató, a kis- és középvállalkozási kritériumoknak megfelelő vállalkozás vagy természetes személy.

EZ IS ÉRDEKELHET

A vállalkozás a támogatásra a mezőgazdasági csekély összegű támogatás formában jogosult, ha főtevékenysége vagy a hitelcél szerinti tevékenysége - amely utóbbi szerepel a vállalkozás melléktevékenységei között - növénytermesztés, növényi szaporítóanyag előállítás, állattenyésztés, vagy vegyes gazdálkodás alá. Általános csekély összegű támogatás formában jogosult, ha főtevékenysége vagy a hitelcél szerinti tevékenysége - amely utóbbi szerepel a vállalkozás melléktevékenységei között - mezőgazdasági betakarítást követő szolgáltatás, vadgazdálkodás, vadgazdálkodási szolgáltatás, erdőgazdálkodás, élelmiszergyártás (kivéve: halfeldolgozás, tartósítás), italgyártás, dohánytermék gyártása, mezőgazdasági nyers, élőállat nagykereskedelme, élelmiszer, ital, dohányáru nagykereskedelme alá, vagy halászati csekély összegű támogatás formában jogosult, ha főtevékenysége vagy a hitelcél szerinti tevékenysége - amely utóbbi szerepel a vállalkozás melléktevékenységei között - halászat, halgazdálkodás, vagy halfeldolgozás, tartósítás alá tartozó tevékenység.

A folyószámlahitelhez biztosított csekély összegű támogatás kamattámogatás és kezelésiköltség-támogatás, kezességidíj-támogatás, költségtámogatás formájában vehető igénybe. A fenti támogatásokat azon folyószámlahitelnél lehet igénybe venni, amelyeknél a hitelszerződés április 11. és 2020. december 31. között lépett hatályba, legalább 3 év időtartamra, legalább ötszázezer forint és legfeljebb kétszázmillió forint. A támogatás mértéke a folyószámlahitel esedékes kamatfizetései és kezelési költségei tekintetében 100% kamattámogatás a hitel teljes futamidejére; a hitelkeretre megállapított, esedékessé vált kezességi díjak tekintetében 100% kezességidíj-támogatás a kezességvállalás teljes idejére; a regisztrációs díj, a fedezetek egy alkalommal történő értékbecslésének költsége, az egyszeri szerződéskötési díj, az egyszeri közjegyzői díj és a hitel teljes futamidejére megfizetett bírálati díj együttes összegének 100%-ára vonatkozó költségtámogatás.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?